Ha használt telefont veszek telefonkellékes boltban (márkabolt) akkor mire kell figyelnem a vásárlás során?
egyáltalán nem biztos
ott van a rizikó, hogy bebuksz egy csomó pénzt
A GSM-ek adnak általában 1 év garanciát, + ki is próbálhatod ott a telefont.
Szerintem a várható letiltási időt ők kivárják miután bevesznek 1-1 gyanúsabb papírok nélküli telefont.
3... ha valakinek ellopják a telefonját azonnal letiltatja nem két év múlva. nem értem mire gondolsz.
A garancia meg garancia pont ezekre az eshetőségekre.
Arra figyelj, hogy annak ellenére ráfázhatsz, hogy papírjaid vannak. Olyan telefont vegyél olyan árban, amit nem sajnálasz elbukni.
Egyébként ne vegyél semmit.
Ha nézeteltérésre kerül sor, esetleg bíróságra viszed a vélt/valós igazad, bizonyítani kell dolgokat. ÉS ott állítások állnak szembe egymással.
Nem biztos hogy ezt meg tudod tenni, innentől fogva meg sanszos a bukás lehetősége.
Csak új cucc esetén áll fenn a garanciánál, hogy a kereskedő kell bozonyítsa hogy nem ő sáros. Egyébként a vevőé ez a szerep, ami meglehetősen hálátlan.
Olyan nincs, hogy letiltás elleni garancia, ha ezzel jönne a kereskedő, már mehetsz is máshova egész nyugodtan.
A szolgáltató a jog szerint ugyan köteles feloldani a végberendezés hálózathoz zárását (függetlenítés), de ha te nem vagy az ügyfelük, nem kötelező hogy szóba álljanak veled és megcsinálják, mert a törvényrendelet nem erről szól (meghatalmazás kell az eredeti tulajtól, aki a szolgáltatótól vásárolta, és egy használt telós boltban elég aggályos lenne, ha pl. én beadok egy függő telót, az adataimat is adnák vele együtt).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!