Miért fikázzák az emberek az apple cuccokat?
Utolsó hozzaszóló, megveszel egy iphone-t az egy év múlva is eladható lesz, ellenben az android mobilokkal, ahol óriási az áresés. Nevetségesen majdhogynem a felére csökken a használt áruk. Már egy Xiaomi is félmillió, ne beszéljük ár/érték arányról.
Marketing az, mikor beletesznek egy mobilba 16GB RAM-ot, meg 108 MP-es kamerát, mellé még 5-öt, és egy 5500mAh-akkumulátort, így tudja tartani a versenyt a konkurenciával.
"egy Xiaomi is félmillió, ne beszéljük ár/érték arányról"
A félmilliós Xiaominak is vacak az ár/érték aránya. Csak míg Androidból vannak normális ár/érték arányúak is, addig iPhone-ból nem.
Androidból már 100 ezer körül remek telefonokat lehet kapni. 4-6GB RAM, 128GB tárhely, teljesen jó. Persze, akinek 15 kamera kell, meg ötezer megapixel, annak nem lesz jó. Semmi értelme a csillió megapixelnek, ha egyszer ugyanaz a légypiszok méretű szenzor van a telefonban és a sok birka ugyanúgy csak Facere meg Instára pakolja fel a képeket.
De persze tudom, hogy én vagyok a különc, mert nem elsősorban fotózásra használom a telefont és szókeresőnél erőforrásigényesebb játékot sem játszok rajta. Nem 15 éves hülyegyerek vagyok. Ha fotózni akarok, arra van rendes fényképezőgépem, ha meg játszani, arra ott a PC rendes hardverrel. Telefonon max abban a 15 percben játszom, amíg a bankban/postán/hivatalban/orvosnál várok a soromra.
“ Semmi értelme a csillió megapixelnek, ha egyszer ugyanaz a légypiszok méretű szenzor van a telefonban és a sok birka ugyanúgy csak Facere meg Instára pakolja fel a képeket.”
Ezzel teljesen egyetértek. Valaki írta az adatátvitelt BT-n. Iphone-ok között működik az Airdrop, sokkal gyorsabb a BT adatátvitelnél. Más esetben lehet használni icloud fájlmegosztást vagy erre alkalmas appot. 12 év alatt szerintem 2x volt rá szükségem, hogy androidra küldjek valamit.
Tegnap vittem haza munkatársamat, közben bement egy boltba. Nem volt nála pénz, telefonnal fizetett, (Samsung). Már az autóban elkezdte nyomkodni, engedélyezni a fizetést, NFC-t bekapcsolni, hogy mire odaér ezekkel ne kelljen bajlódni. Nem tudom, hogy androidon ez így működik vagy csak Ő volt balfék és nem tudja, hogy működik. Mert akkor ez elég körülményes. Iphone-on ez két kattintás az oldalsó gombbal, az arcomat azonosítja és lehet érinteni, kb 2 másodperc. Nem kell NFC-vel foglalkozni, stb, nincs is ilyen lehetőség, mert minek is. Amúgy meg korlátozásról beszélnek sokan, ha valaki ismeri az ios-t kicsit jobban, akkor mindent megtud csinálni rajta, amit Android rendszeren is.
"Nem tudom, hogy androidon ez így működik vagy csak Ő volt balfék és nem tudja, hogy működik."
Csak ő volt balfék. Legalább 5 éve telefonnal fizetek. NFC mindig be van kapcsolva (minek azt kikapcsolni?), mindössze fel kell oldani a telefont (az ujjlenyomat azonosít és onnantól aktív az NFC fizetés) és odatartani a terminálhoz. Kb. 50 alkalomból egyszer meg kell ismételnem, mert pl. nem tudta letölteni a tokent, de ennyi.
"Nem volt nála pénz, telefonnal fizetett, (Samsung). Már az autóban elkezdte nyomkodni, engedélyezni a fizetést, NFC-t bekapcsolni, hogy mire odaér ezekkel ne kelljen bajlódni."
Na ez mondjuk nettó hazugság. Oké hogy te nagy ájfon fan vagy de az ilyen hülyeségek kommentelsével nem az androidot fogod (szándékosan) lejáratni, hanem magadat.
"Iphone-on ez két kattintás az oldalsó gombbal, az arcomat azonosítja és lehet érinteni, kb 2 másodperc."
A másik nettó hazugság, hogy az egész művelet 2 másodperc. Volt/van ájfonom, és rohadtul nem 2 másodperc a face azonosítás hanem legalább 6-8 (még kinyitod a telefont és felismeri az arcod, majd odaérinted a terminálhoz).
Ellenben NFC-vel csak a zsebedből veszed elő mobilt, a terminálhoz érintés közben újlenyomattal feloldod és ennyi, kész a tranzakció.
Na ez 2 másodperc valóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!