Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Tényleg az iphone marad az...

Tényleg az iphone marad az egyetlen értelmes alternatíva?

Figyelt kérdés

Örök droidos vagyok váltás előtt, egy S10+ lenne a csereérett darab. Nagyon szeretem a Samsung rendszerét, de hardverileg egy rakás katasztrófa a telefon. 3 év alatt sem sikerült megoldani a melegedési problémákat, az exynos teljesítménye arcpirítóan ciki ebben a kategóriában, ezekből adódóan az üzemidő is vészesen rövid.

Követem a többi generációt, és úgy látom, ezekre nem született még mindig megoldás. Még az Ultra esetében is gyakran találkozom ilyen panaszokkal.

Adódik, hogy akkor mire váltsak. Huawei, Xiaomi nálam nem játszik, ami szóba jöhet az a OnePlus, de kicsit tartok a stock rendszerétől, így lyukadtam ki az iphone-nál. Feleségem hasonló korú 11-ese a mai napig stabil, pedig ő aztán agyonhasználja.

Mit gondoltok? Adjak még egy esélyt a droidnak, vagy ideje váltani? 300k a lélektani határ

2022. márc. 6. 15:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, mit csinálsz a telefonon amihez nem elég hardveresen? Heavy Gaming?

A problémák amiket leírtál ugyanúgy lehetnek szoftveres eredetűek is.

Melegedés, gyors merülés mindennapi használat közben, ha hardveres oka van, akkor az öreg akkumulátor miatt van. (ezt lehet benne cseréltetni)

De ami sokkal valószínűbb hogy a folyamatosan futó háttérfolyamatok okozzák, részben a te általad felrakott alkalmazások, részben pedig a Samsung előretelepített szrságai. (egyébként a stock rendszer pont azért jobb mint bármelyik másik mert ezekből kevesebb van amikor kézbekapod a telefont)

Szóval amit ajánlok:

1. Factory Reset, vagy mégjobb lenne felrakni egy stock közeli főzött ROMot

2. Ha az akku így is gyorsan merül, cseréltesd ki.

2022. márc. 6. 22:35
 12/19 anonim ***** válasza:

#11 Factory reset elég macerás, újra mindent be kell állítani, egy átlag ember pedig nem fog más ROM ot felrakni rá.

Visszont akkuval egyet értek, S10 3 év körül jár már.

2022. márc. 6. 22:55
 13/19 A kérdező kommentje:

11

Nem játszom rajta sokat, de kvázi minden megizzasztja, leginkább a kamera és a navigáció, de egyszerűbb appoktól is képes forrósodni, mint pl Reddit. Mentségére szóljon, a 3 év alatt még nem produkált fagyást.

Hozzáteszem, eléggé odafigyelek az eszközeim szoftveres karbantartására, kímélem az aksit, szóval azt hiszem, felhasználói oldalról nincs gond.

Váltás előtt már nem cserélek aksit, annyit nem ér meg nekem, eladni pedig nem fogom. A főzött rom pedig elég komolytalan, van aki még csinálja ezt?

2022. márc. 6. 23:54
 14/19 anonim ***** válasza:

Akkor vegyél egy Google Pixel telefont Stock Android van rajta semmi fölösleges app gyors és sokáig bírja.

Az én telefonom 2 éves és még mindig gyors.

2022. márc. 7. 05:27
 15/19 anonim ***** válasza:

11es vagyok.

Nekem 2017ben vásárolt OnePlus 5 telefonom van ami fele annyiba kerül mint az s10+ és 835ös Snapdragon van benne az s10 888-ához képest.

Én is használok reddit appot is , többféle navigációt is, soha nem melegszik és soha sem fagy (És még az aksi is egész jól bírja, pár évig még nem fogom cseréltetni.)

Hidd el, amit tapasztalsz azt nem a telefon hardveres hiányosságai okozzák.

Az egyre erősebb procik kb csak a játékokban számítanak már, 8-12 GB RAM is több mint elég minden alapvető felhasználói tevékenységre.

Mit értesz a karbantartás alatt? Hidd el nem hülyének nézlek csak könnyű elveszni a "telefontisztító" és antivírus appok tengerében amik nemhogy nem segítenek de tovább rontják a problémát.

A főzött ROMoknak nem mindig van értelme, az én telefonomon effektíve fölösleges. De pl pont a Samsung telefonok esetében csodát tudnak tenni. A hatékonyabb szoftveres teljesítményen kívül akkor is hasznosak, ha régebbi telefonodon megszűnik a támogatás, a főzött ROMot viszont még frissítik.

Szóval komolytalannak egyáltalán nem mondanám.

Nem azt mondom, hogy az IPhone megvételével nem oldódna meg a problémád, ott konkrétan azt fizeted meg hogy nem kell tudatos felhasználónak lenned és probléma nélkül egyszerre futhat a háttérben 15 különböző social media app. Ezt azért tudják megoldani mert sokkal zártabb, ezért sokkal optimalizáltabb az egész OS.

Ha neked ez a megoldás tetszik, és neked megéri akkor hajrá, szerintem pénzkidobás lenne.

Egyébként ha mindenképp újat akarsz és a OnePluson gondolkoznál, nem javaslom. Régebben volt csak stock közeli az OxygenOS (pl az enyémen), de az újabb eszközökön inkább olyan mintha Huawei telefont használnál.

Ahogy felettem is írták, a Pixel telefonok még mindig nagyon jók ebből a szempontból, csak drágák is eléggé.

2022. márc. 7. 13:17
 16/19 anonim ***** válasza:

#15.SD835 egy nagyon jó konstrukció volt, 4 évig használtam és nagyon szerettem mert iszonyat hatékony volt és ez mellett nagyon erős is.

Az újabbakról ez már nem mondható el, szóval erős visszalépés történt.

S10-be viszont nem került SD888, talán az S20FE-be az újak közül...

2022. márc. 7. 13:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Ui: Visszaolvasva látom hogy az Exynos-os verziód van az s10ből, de igazából az is majdnem ugyanolyan erős kell hogy legyen mint a Snapdragon
2022. márc. 7. 13:24
 18/19 anonim ***** válasza:
És tényleg elnéztem bocsi, 855 van benne nem 888. (már amelyik snapdragonos, a tied nem az)
2022. márc. 7. 13:28
 19/19 A kérdező kommentje:

15

De, hülyének nézel, mert azt hiszed valami 1.0 user vagyok akinek 5 különböző vírusírtó és tárhelytisztító app fut a háttérben. Elárulom, bő 10 év droidozás után sem használtam még soha ilyen pusztulat alkalmazásokat, mert felesleges.

Köszönöm a válaszokat, egyelőre még hezitálok droid fronton, ha nem akkor marad az iphone 13.

2022. márc. 8. 10:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!