Mit tudok akkor tenni, ha a Huawei Mate 20 Light telefonom nem tölt, csak kijelzi, hogy tölt?
Bekapcsolni sem kapcsol be?
Tölteni meddig töltötted? Egy éjszakát érdemes lenne rajta hagyni.
Na ugy tunik most tolt. Kikapcsoltam, kihuztam a toltot. Majd egyszerre benyomtam a bekapcsolo gombot es a hangero fel gombot. Ez valoban segitett. (Youtube videoban neztem utana.)
Egyébként arra gyanakszom, hogy a hetvegen egy masik huawei toltovel toltottem. Lehet ez volt a gond?
Mondok ennel erdekesebbet. De semmi extra.. sima fizika... sima Ohm torveny..
A nagyon gagyi kinai kabel is szamithat. En egy adott telefonnal es toltovel kiserleteztem. Tehat CSAK a kabelt cserelgettem.
Volt nekem is olyan... aminel jelezte ugyan a toltest a telo de kb semmit nem toltott.
Valszeg az oka az hogy egyes kinai kabelekbol kisporoljak a rezet es iszonyat vekony a tapvezetek a kabelben. Egy tolto kb 1-1,5A-rel dolgozik ha tul vekony a vezeto akkor azert 1-1,5 meteren (sot duplan a ket polus miatt) lehet akkora a feszultsegeses a kabelen, hogy a telefon tolto elektronikajanak a rendes tolteshez mar az keves.
Sajnos szemrevetelezessel hogy milyen a kabel meg sem lehet allapitani. Mert az hogy vastag es merev semmit nem jelent... olyan vastag PVC kopenyt ont ra a kinai amilyet akar... :( Sajnos csak terheles alatt derul ki.
Regen Ebayen vettem ilyen szutykokat de mar feladtam...
#5 Igen ezt kifelejtettem..
Ott is "elparologhat" a teljesitmeny.
Rossz fogkefevel esetleg fogpiszkaloval probalkozhatsz. Csak vigyazz ne seruljenek az erintkezok... Iszonyat vekonyak es konnyu "osszegubancolni" oket. Ligthosabb esetben ki is lehet fujni belole. Vagy ha jo a tudod... vagy suritett levegovel. Esteleg kis izopropil alkohollal is finoman megkinalhatod...
Sajnos a telefonok csatijanak ez a rakfeneje. A kez zsirja... a zseb sok szosze.. Es mindezt a kabellel csak beljebb es beljebb nyomja az ember.
En mar tisztitottam olyan telefont isnerosnek amibol miutan kipiszkaltam a koszokat.. kb 1-1,5 mm-rel beljebb lehetett tolni a csatit... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!