Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért nincsenek már olyan...

Simon Petrikov kérdése:

Miért nincsenek már olyan képernyőfelbontású telefonok a drága telefonok között sem, mint a Huawei Mate 20 Pro?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy még a drága telefonok között is viszonylag soknak kevesebb a PPI-je, mint a monstani telefonomnak (Huawei P9), például a Huawei P30-nak 2-vel kevesebb, (424 vs. 422), a P30 Pro-nak csak 398, stb., ráadásul a legtöbb drága telefonban már OLED képernyő van IPS helyett, ami még egy indok lenne a Mate 20 Pro-ban lévő felbontás megtartására, mert egy azonos méretű és felbontású OLED és IPS kijelző között jobban látszanak a pixelek az OLED kijelzőn az OLED pixelformája/pixelmérete és pixelelrendezése miatt.

2020. szept. 16. 19:49
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Mert felesleges.

Értsd szó szerint. Felesleges bele a jobb technológia, ha így is el lehet adni, így nagyobb az árrés, profit.

2020. szept. 16. 19:55
 2/9 A kérdező kommentje:
És mi lett azzal, hogy a nagyobb felbontás jó a virtuális valósághoz? Nem akarom, hogy a következő telefonomnak kisebb legyen majd a PPI-je mint a mostaninak.
2020. szept. 16. 19:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig a kijelző, ami egy mobilban a legjobban akkuzabáló tényező, így gondolhatod ha egy aktív 4K kijelző menne natívan mindig mekkora akku kellene bele, ezáltal milyen vastag, és nehéz lenne a mobil.
2020. szept. 16. 20:15
 4/9 A kérdező kommentje:
A Mate 20 Pro kijelzője QHD/2K (plusz még egy kicsi mert ugye annak nem 16:9-es a képaránya mint a P9-nek).
2020. szept. 16. 20:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem egy bizonyos mértékig nem számít, ha kisebb a pixelsűrűség, kevesebbel is lehet előrelépés, ha másban meg egyértelműen jobb az új telód, a kijelző nem minden a telefon egészében! Kb. 350 ppi fölött nem igazán vehető észre a különbség! Az előző telefonomban 441 ppi volt (Ascend P7), a mostaniban viszont csak 393 ppi (Galaxy A70), mégsem igazán vehető észre jelentős különbség, még közelebbről nézve sem, pedig nekem aztán tényleg nagyon jó szemem van! Jó, persze VR-módhoz már kell minimum 400 ppi, de a gyártók elsődlegesen nem a VR-t veszik alapul, mert kevés ember használja, sokkal inkább a nagyobb üzemidővel akarják megnyerni a vásárlókat a csúcshardver mellett is! Ne csak jól szórakozz a telefonoddal, hanem ráadásul sokáig! Az energiatakarékosság nem pusztán csak a kijelző típusától függ, a nagyobb pixelsűrűséghez nagyobb felbontás is kell, több pixel pedig alapesetben több energiát igényel, ahogy a kijelző mérete is számít, és manapság amilyen batárnagyok a kijelzők, mert a trend miatt kitöltik az egész előlapot.... valahol spórolni kell, és ha azt nézzük, 1080p-nél nagyobb felbontású kijelzőt még manapság is csak ritkább esetben lehet maradéktalanul tökéletesen kihasználni, ezért is tértek vissza jelentősebb mértékben, és sokkal ritkább már az 1440p is! Anno a Sony is úgy gondolta, milyen nagy durranás lesz már a 4K kijelzős telefon (Xperia Z5 Premium és XZ Premium), ami aztán a 806-807 ppi miatt tényleg látványos volt, de a velejáró gyenge üzemidő miatt mégsem lett olyan népszerű, így maga a Sony is letett róla mindössze ez a 2 piaci modell után!
2020. szept. 16. 20:54
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
VR-ra a telefon az egyik legagyamentebb ötlet.
2020. szept. 16. 20:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Amúgy a húgomnak most lett új telefonja (neki is P9 volt, most P30 Pro van (amúgy csak azért, mert az ő P9-ével sok probléma volt valamiért)), és könnyen észerveszem a pixeleket rajta, elég jelentősen könnyebben, mint a P9-en.
2020. szept. 16. 21:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Gondolom az OLED miatt Mate 20 Pro-nál lehet olyasmi az 1440p, mint a P9-nél a 1080p. Ha jól emlékszek így láttam ezt akkor is, amikor a összehasonlítottam a pixelek láthatóságát az én P9-emmel és az egyik volt osztálytársam Galaxy Note 5-jével.
2020. szept. 16. 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt vágod, hogy ezek a felbontások miliméterenként 15-16 pixelt jelentenek? Egyszerűen nincs olyan az emberi szem felbontó képessége, hogy észrevedd a különbséget!
2020. szept. 17. 09:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!