Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Szerintetek az Iphone 13 pro...

Szerintetek az Iphone 13 pro max megéri az árát?

Figyelt kérdés

2021. nov. 25. 14:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%

De jó hogy olyanok pofáznak és pontoznak le akik talán még a neten sem láttak róla képeket. Én meg szeptember vége óta nyúzom. Megéri! 12-ről (nem 12 pro) is!

Ha szeretsz fotózni akkor ne is gondolkodj másban csak 13 pro/pro max

2021. nov. 25. 20:28
 12/20 anonim ***** válasza:
75%
Szájomi csapat nem bírja a kritikát :D
2021. nov. 25. 21:02
 13/20 anonim válasza:
100%
igen az iphone jó
2021. nov. 25. 21:23
 14/20 anonim ***** válasza:
70%

Ha nem akarod / tudod kihasználni azt, amit nyújt egy termék, akkor nem éri meg az árát, hiába akármilyen jó. Tehát pl. számomra nem érné meg egyik 200+ ezer forintos telefon sem, mert amit én elvárok egy telefontól, azt tudja egy 100 ezres is.

Ha szeretnéd kihasználni a képességeit és a piacon más szereplők sem tudnak hasonlót vagy jobbat jobb áron kínálni, akkor igen, megéri.

Viszont én most behoznék egy olyan szempontot, amit az emberek nagy része nem vesz figyelembe: neked mennyi időbe kerül megkeresni egy ilyen telefon árát? Úgy látom hogy kb. 550-ről indul. Nekem ez kb. 3 heti nettó fizum és így is sajnálnám az árát. 3 hétig csak ezért dolgoznék. És én baromi szerencsés helyzetben vagyok, az ország nagy részének ez 2 vagy még több havi keresete. Ér ennyit egy telefon számodra? Egy (hasra csapok) 150 ezret okostelefon tudja a 95%-át annak, amit egy telefonnak tudnia kell 2021-ben. Tud bőven vállalható képeket csinálni, van normális akuideje, szép a kijelző felbontása, van benne elég RAM és processzor, ami mindent röccenés nélkül visz (pár mobilos játék biztosan kivétel, de ki a tököm játszik mobilon erőforrás igényes játékot?) és van egy vállalható méretű aksija. Te azért a 95%-on felüli pár százalék pluszért fizethetsz ki százezreket. Ha neked ez anyagilag nem probléma és tudnád mire használni azt a minimális pluszt, akkor nyugodtan vehetsz.

(És ez a fenti példa nem csak a telefonokra áll, hanem kb. mindenre, amit pénzért vehetsz. Laptopra, autóra, ruhára stb.)

2021. nov. 25. 22:30
 15/20 anonim ***** válasza:

#14.Na és 150 ezerért melyik telefon tudja az IOS-t?

Black friday-kor volt iPhone SE2020...

A kör itt zárult szerintem, az IOS egy más kategória, ez kb. a sportautó és a terepjáró esete, akinek iPhone kell nem fog 150 ezerért androidos telefont venni, amit kb. 2-3 év múlva már elfelejtenek frissíteni.

Ja és 550... de azzal ugye tisztában vagy ha tovább pörög a használt piacon akkor hozzátesz és meg tudja venni a következő modellt olcsóbban?

Ezért is megérheti, mert jól tartja az árát, és ha cserélni akar idővel akkor marad értéke, ritka olyan androidos telefon ami jól tartja az árát.

Amúgy meg luxus cikk, már rég nem illik azt mondani mit tudsz kihasználni...

2021. nov. 25. 22:36
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

"#14.Na és 150 ezerért melyik telefon tudja az IOS-t?"

Semelyik, de az okostelefon funkciók melyik része az, amihez mindenképpen iOS kell? Én készségesen elhiszem, hogy egy csomó mindenben sokkal jobb (nyilván nem ezért kerül annyiba, amennyibe), de alapvetően neked nem kell azért iOS hogy facebookozni tudj egy egy érintő kijelzős mini számítógépen.

"A kör itt zárult szerintem, az IOS egy más kategória, ez kb. a sportautó és a terepjáró esete, akinek iPhone kell nem fog 150 ezerért androidos telefont venni, amit kb. 2-3 év múlva már elfelejtenek frissíteni."

Androidos alapokon ugyan úgy vannak "sportautók", sőt a jelenlegi tudomásom szerint legdrágább telefonok jelenleg Samsungok (a hajtogatós széria).

"Ja és 550... de azzal ugye tisztában vagy ha tovább pörög a használt piacon akkor hozzátesz és meg tudja venni a következő modellt olcsóbban?

Ezért is megérheti, mert jól tartja az árát, és ha cserélni akar idővel akkor marad értéke, ritka olyan androidos telefon ami jól tartja az árát.

Amúgy meg luxus cikk, már rég nem illik azt mondani mit tudsz kihasználni..."

Igen, 550 és akkor mondjuk 2 év múlva el tudja adni, ha vigyázott rá 200-ért. Remek. Egy 150 ezres telefont meg mondjuk 50-ért. Így nem 550 vs 150 az állás, hanem 250 vs 100. (Bár mondjuk itt zárójelesen jegyezném meg, hogy szerintem az új iPhonok nem túlárazottak a maguk kategóriájában, legalábbis nem mindegyik modell. De hogy használtan igen, az biztos. Most direkt megnéztem a 12 Pro Max árait, hát a franc venne éppen lejárt garanciás telefonokat az új, bolti árához képest pár tízezerrel olcsóbban. Normálisak az emberek?)

Plusz mi van, ha megsérül, elhagyod vagy ellopják?

Ha luxus cikk vásárlásánál már az első gondolatod az, hogy majd mennyiért tudod eladni, akkor el kell hogy keserítselek: ez a legbiztosabb jele annak, hogy nem engedheted meg magadnak.

2021. nov. 25. 23:27
 17/20 anonim ***** válasza:

Van, akinek megéri, van, akinek nem.

Én az utóbbiba tartozom. Számomra túl sok a kompromisszum.

2021. nov. 26. 00:35
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Megéri az más kérdés, hogy szükséged is van-e minden funkcióra amit tud.
2021. nov. 26. 09:35
 19/20 anonim válasza:
100%

Én iPhone-ról váltottam androidos telefonra, mert megelégeltem, hogy ár/érték arányban pocsék volt az iPhone számomra, de így, hogy a jobb képfrissítés és jó kamera belekerült, erre az új pro-ra azt mondom, hogy megéri, ha sokáig használod, és telik rá.

5 évig szerintem semmit nem fogsz hiányolni belőle, addig a frissítéseket is fogja kapni tutira, és majd azt követően is ilyen 70-80 ezer ft környékén el fogod tudni adni (ez a forint akkori értékétől is függ, mai viszonylatban ennyiért szokták adni az ilyen 4-5 éves iPhone-okat jó állapotban).

2021. nov. 26. 13:06
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

"5 évig szerintem semmit nem fogsz hiányolni belőle, addig a frissítéseket is fogja kapni tutira, és majd azt követően is ilyen 70-80 ezer ft környékén el fogod tudni adni (ez a forint akkori értékétől is függ, mai viszonylatban ennyiért szokták adni az ilyen 4-5 éves iPhone-okat jó állapotban)."

Szerintem aki 5 évig nem hiányolna belőle semmit, az nem vesz ennyi pénzért flagship telefont. Akinek ez kell, az 2 éven belül eladja és megveszi a legújabbat. BMW-t sem azért vesz valaki, mert hogy azzal milyen jó lesz 15 évig Tescoba járni.

2021. nov. 26. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!