Telenor HelloChat kijátszása?
Igázából csak kíváncsi lennék, hogy a Telenornál van ez a lehetőség mint kártyás. Meg lehet nyitni a Messenger alkalmazásból a böngészőt úgy, hogy a telefon szerint a Messenger adatát használja. Szóval tulajdonképpen nem használ adatot semmilyen netezés, YouTube stb, amennyiben a Messengeren keresztül használom? Gondolok itt arra, ha pl megnyitok egy YouTube linket, akkor a messengerül belül megnyílik egy YouTube, én akkor azt ugyanúgy használom.
"...megjelölt közösségi médiák használata díjmentes, azaz nem fogyasztja az adatkeretet, kivéve a beágyazott video- és hangfájlok lejátszását és letöltését, az alkalmazások letöltését és frissítését, a harmadik felek által biztosított, alkalmazáson kívüli tartalmakra és funkciókra (pl. regisztráció, alkalmazás-letöltés, frissítés, beágyazott videó stb.) felhasznált adatmennyiséget."
Én ezt úgy értelmezem (lehet hogy rosszul), hogy amennyiben nem külsős alkalmazással nyitom meg a linket, akkor ugyanúgy nem fog netet használni, bár lehet rosszul gondolom.
Vagy a Telenor oly mértékben figyeli a nethasználatomat, mit csinálok rajta, hogy ha a telefon szerint én Messengert is használom (pl.: YouTube videót nézek rajta keresztül) hogy észleli, hogy én nem rendeltetésszerűen használom? Mert ez akkor így eléggé para..
Nem, a külső oldalak már nem díjmentesek.
A szolgáltató nem az alkalmazást figyeli (nem is tudja) hanem a forgalmat.
Az adatforgalom továbbra is a YouTube, stb. felé megy, csak a Messengeren belül jelenik meg.

Az általad idézett részből idéznék: "... azaz nem fogyasztja az adatkeretet, kivéve a beágyazott video- és hangfájlok lejátszását és letöltését ...".
Tehát: A videók, stb. fogyasztják a neted.
"észleli, hogy én nem rendeltetésszerűen használom? Mert ez akkor így eléggé para.."
Nem észleli, és nem para.
A netszolgáltatód látja hová irányul a forgalom.
Ha a messenger felé akkor nem pörög a számláló, ha bármi más felé (YouTube stb.) akkor igen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!