A xiaomi telefonokon mi az a memóriabővítmény?
Amióta frissítettem a redmi note 9 telefonomat akkor megjelent ez a funkció ami már be volt kapcsolva. Azóta állandóan mindent újratölt a telefon😂
3 giga ram van a telóban. Ennek elméletileg az lenne az értelme tudtommal hogy a tárhelyből leszedjen egy gigát amit ramnak alakít át. Vagy ez hogy működik pontosan?

Nem tudja ramnak átalakítani. Egyfajta gyorsítótárnak használja.
Ugye amit esetleg nem használsz előtérben azokat kiírja a háttértárra, majd mikor kellenek azok ott vannak és vissza írja a memóriába.
Teljesen ram funkcióra nyilván nem képes a háttértár. Ez is olyan elven megy, mint a gépeken is a virtuális ram/lapozófájl.
Hogy tényleg csak a memória területet úgy növeli, hogy meghatározott helyekre írja ki a ram tartalmát, ha azokat szükséges felülírni, így extra 1-2giga "ram" van, mármint valamivel gyorsabb megoldás ez, mint újból elvégezni az adott műveleteket, vagy bármi, mert így meg van a hivatkozása és gyorsabban eléri.
Bár most ezt az anyag részt így nem tudom neked annyira lebutitani, hogy laikus szinten magyarázzam, de azért próbáltam.
Nem rossz dolog ez, de ha nálad nem működik megfelelően vagy zavar, akkor ki lehet kapcsolni ezt az extra funkciót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!