Akik 3-4 éve androidos telót használnak, miért mondják mindig, hogy semmi baja a telefonjuknak?
Enyém 6 éves. Igaz, hogy csak telefonálásra és netbankolásra használom, minden másra ott a laptop és a fényképezőgép. (Esetleg GPS)
Ilyenformán nem is szokott beleesni se a wc-be, se a fürdőkádba.
Ha nagyon lassul, egy gyári visszaállítás csodákra lehet képes.
De nálam még ilyen nem fordult elő.
Újonnan vett Iphonom van, 2 évesen elkezdett belassulni, most 3 évesen ez folytatódik. Használom még, mert nem vészes a helyzet, de néha nagyon bosszantó, más már simán lecserélte volna. Ennyit erről a zájfon sose lassul dologról.
Apukám Huawei-e is 3 éves és ellenben hibátlan, pedig ő sokkal intenzívebben és több dologra használja, mint én. Igaz, jobban is vigyáz rá, merthogy ez is sokat számít az élettartamban, nemcsak az, hogy a zájfon az jobb, a zandroid meg szar.
Szerintem ez egy ilyen pszichológiai dolog, hogy az Iphone-sokoknak minden áron pozitív megerősítést kell maguknak erőltetni, különben be kéne ismerniük hogy egy vacak telefonért fizetnek egy vagyont.
Közben meg az összes fórumon sírnak hogy ez meg az meg amaz a baja az Iphoneuknak, szemtől szembe meg előadják hogy 10 évesen is olyan mint újkorában.
Akármilyen meglepő, azért mondják, hogy nem lassult be, mert nem lassult be. ;)
Ami "belassulás" jelentkezik rajtuk, az annak köszönhető, hogy a szoftverek újabb verziói több erőforrást igényelnek. De ez nem csak Androidon van így, ugyanez igaz ájfónra, Windowsra, sőt, még Linuxra is. Egy 20 éves eszközzel mindenhogy csak szenvednél, legyen az akár okostelefon, akár tablet, akár PC.
Az ilyen pár hónapos, vagy 1-2 éves "jaj, de belassult a telóm" sztorik mögött mindig sántít valami. Vagy az szokott az ok lenni, hogy gagyi a hardver. Igen, az Apple cuccok túlárazottak, de azért nem egy 10 ezres valamit kell egy fél millás Apple termékkel összehasonlítani. Igen, persze, a 10-15-20 ezres tableteket, meg a hasonló árú telefonokat szenvedés lesz használni. De nem azért, mert Android, hanem azért, mert a hardver gyatra.
Illetve a másik ok a szakszerűtlen használat szokott lenni. Azt tapasztalom, hogy akik panaszkodni szoktak, hogy állandóan belassul a telefonjuk (és nem a legolcsóbb modellről van szó), azok agyba-főbe minden hulladékot feltelepítenek. Persze, hogy belassul, amikor hibásan megírt szoftverek, meg adathalász alkalmazások futnak a háttérben.
Igen, az Apple ezt is "megoldotta". Úgy, hogy csak (többé-kevésbé) ellenőrzött, és nekik tejelő alkalmazásokat enged telepíteni. Hadd ne ecseteljem, hogy ez milyen "megoldás". :D Mert szerintem semmilyen. Normálisan kéne az eszközeinket használni, és akkor nem lenne probléma.
Angol bill. -rol irok... de ennel nagyobb bajod ne is legyen az eletbe.
#13 voltam..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!