Milyen a Vodafone Red Free (10 Mbit/s mobilnet) előfitetés?
Szeretnék korlátlan mobilinternetet, viszont nem igazán tudom, hogy ez a 10 Mbit/s sebesség mit takar/mennyire lehet érezni a különbséget. Akinek ilyen előfizetése van tudna segteni? Gondolok itt youtube videókra, instagramra, stb. A leírásban ez van:
"Mire elég a 10Mbit/s-os le- és feltöltési sebesség?
Az olyan alaptevékenységeken felül, mint a böngészés vagy a hírolvasás, alkalmas HD videók lejátszására, zenehallgatásra, online játékokra, videóhívásokra vagy fotómegosztásra is."
De ez tényleg ennyire jó, nem is tűnik fel, hogy le van "korlátozva" 10 Mbit/s-ra? Pl. néznék egy HD videót nem állna le fél percenként, hogy betöltsön? Előre is köszönöm a segítséget!
Amit én még tudnék ajánlani (ha sokat internetezel), hogy Vodafone Tuti+ csomaghoz 7990 Ft-ért 30 napra rendelhető 500Gb adat: [link]
Ez már közel korlátlan, 500Gb adatmennyiség vezetékes neten is elég nagy adatforgalomnak számít. Ennél a csomagnál nincs korlátozva a sávszélesség (sokkal gyorsabb, mint a RED Free lenne), illetve hűségidő sincs rá, mivel feltöltőkártyás.
6990 Ft-ért Tuti+ csomaghoz rendelhető egy Hangerő 30 kiegészítő is. "Aktiválás után felhasználható 30 nap korlátlan beszélgetés, belföldön magyar, az EU-ból magyar és EU-s normál díjas telefonszám hívása esetén." Tehát ez egy korlátlan hívás opció feltöltőkártyásoknak, amire szintén nincs hűségidő.
Ami még fontos, hogy ha lejárt a 30 nap, újra meg kell rendelni az 500Gb és Hangerő 30 csomagokat is, mert nem újul meg magától.
Egyébként a 10Mbit/s alap dolgokra elegendő, böngészésre, Facebookra, Messengerre. Videóknál a HD felbontással már lehetnek gondok, 480p-n viszont nem fog szaggatni (és a lejátszó automatikusan beállítja magának a megfelelő felbontást).
Szerintem a Tuti+ a fenti két kiegészítéssel jobban megéri, mint a havidíjas csomagjuk, így nem köt a hűségidő, meg gyorsabb internetet kapsz.
#14: Először is nagyon szépen köszönöm a részletes segítséget! Viszont nálam jelenleg szempont az is, ha már úgyis a Vodafone-nál maradok, hogy most akarunk a Digiről váltani otthonra is Vodafone-ra, így az első évben olcsóbb lenne a mobil előfizetésem is, ami Red Free esetében 8990 Ft, Infinity World esetében pedig 12.490 Ft lenne.
Ahogy nézem azzal, amit ajánlasz 14.980 Ft-ot kéne havonta fizetnem, amennyiért már Vodafone Red Infinity World-öm is lehetne teljes áron a második évtől, a Red Free meg ugye még olcsóbb lenne, így nekem sajnos jelenleg annyira így nem éri meg.
De viszont az is biztos, hogy nem lenne rossz, ha nem kötne a hűségidő (elsősorban ezért is félek kicsit a Free-től, mert mi van ha a net mégsem lesz olyan jó, mint amire számítottam), szóval mindenképpen elgondolkozom ezen a lehetőségen. Köszönöm szépen még egyszer a segítségedet!
Na, így én is jártam. Aláírtunk két év hűségidőt, és nagyon rossz volt a szolgáltatás minősége. Ráadásul volt egy másik szolgáltató is, amire nem volt panasz, még olcsóbb is volt, de két évet kellet várni, mire válthattunk. A hibát természetesen nem javították, mivel hűségidősök voltunk, így nem is kellet foglalkozniuk velünk.
Sőt, amikor elmondtam, hogy rossz a szolgáltatásuk, még ők voltak felháborodva.
Volt egy "jól" megírt ÁSZF (ami egyértelműen a szolgáltatót védte az ügyféllel szemben), ezt két mondatban nagyon jól össze tudom foglalni:
Az előfizető neve KUSS, semmi joga nincs, semmilyen műszaki hibáért nem szólhat, azt kell használnia, amit kap. A szolgáltatónak mindenhez joga van, nem felel a műszaki hibákért, leállásokért, illetve a szolgáltatás minőségéért, továbbá a hibabejelentésekkel nem köteles foglalkozni, a felmerülő és igazolt hibákat sem köteles javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!