Ékezetes betűket kínai jellel pótolja. Mi lehet a probléma és hogyan lehet megoldani?
Laptop-on minden rendesen olvasható egy mp3 fájl címéből. Amint átraktam telefonra azt az mp3-at, az ékezeteket kínai jelekkel helyettesíti. A helyzet az, hogy csak ennél az 1 db mp3 fájlnál csinál ilyet. Van más mp3 fájl is a telefonon, még ugyanabban a mappában is, de azoknál rendesen ki vannak írva az ékezetek.
Laptop-on kitöröltem az ékezeteket, majd átírtam ugyanazokra, majd másoltam telefonra, de nem oldotta meg a problémát.
"Laptop-on kitöröltem az ékezeteket"
A fájlnévből (valami.mp3), vagy a meta adatok között a címből?
Valószínűleg a telefon nem azt jeleníti meg, amit te átírsz.
2-es! Válaszod után kipróbáltam a cím átírását, de semmi nem változott.
Annyit még kifelejtettem a kérdés leírásában, hogy a telefont újraindítottam (és ugye semmi változás nem történt).
HiSuite alkalmazásban is rendesen (ékezetesen) látom.
Most átraktam egy másik mp3 fájlt és annál minden rendben van.
Na jó, most már kíváncsi vagyok rá...
Dobd már fel ide a fájlt: [link]
Aztán küldd el a linkjét itt vagy privátban. :D
23:04 vagy 05-kor fog törlődni.
6-os! Sose kellett kódolást beállítanom, tehát nem tudom, hogy mit tanácsolsz.
Na.. megnéztem. :D
A fájlnév az teljesen mindegy, hogy mi, mert a lejátszók a meta tagekből olvassák ki az előadót és a címet.
Az Ő betű okozza a problémát. Amikor egyedül áll (tehát nem egy szóban), akkor valamiért azt hiszi a rendszer, hogy kínai karaktereket tartalmaz. Még a Total Commander lejátszója is úgy mutatja.
Valószínűleg még más is számít, de egy teljesen más mp3-mal elő tudtam hozni ugyanezt. :D
Szóval a lényeg, hogy ha gépen bemész a fájl tulajdonságaihoz (aztán részletek) és ott a címből kiveszed az "Ő"-t, akkor megjavul. :D
Érdekes...
Értem, eleinte máshol írtam az a címet és úgy nem működött. Viszont most mélyebben belementem a tulajdonságokba és ott írtam át, így már jó. Viszont újabb probléma adódott: A címet átírva az Előadó mögé egy négyzet társult a gépen, valamint a műfajhoz bekerül "Other" szó (az eredetin nincs semmi a műfajnál): [link]
és telefonon pedig: [link]
Ha kitörlöm az "Other" szót, akkor a négyzet visszamegy mögé.
Nem tudom, hogy mit befolyásol / miben hasznos a műfaj, idáig még sose használtam, de az eredeti fájlnál nincsen semmi.
A négyzet kitörlése után átmásoltam telefonra és így rendben van mind a címe, mind az előadó neve (viszont az "Other" PC-n látható a tulajdonságoknál (bár lehet, hogy most ismétlem magam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!