Ilyet megtesz, megtehet egy szervizes?
Találtam facebookon egy képet amin volt egy szétszedett mobil, egy húszezres és egy cetli amire ez volt írva:
"Kérem mondja meg a feleségemnek, hogy ezt a telefont nem lehet javíteni, mert át akarja nézni a híváslistámat. 20 000,- a köszönet. Tisztelettel:. És a név el van homájosítva.
Tehát megteheti hogy eleget tesz a kérésnek és elteszi a pénzt?
Ez a kérdés több oldalról közelíthető meg.
Ha meg is teszi, ki és miért kéri, kérheti számon? Ha számonkérik is, milyen alapon? Milyen szabály, jog, vagy bármi sérül, akár elméleti alapon?
Ha a kérdező esetleg érintett a dologban, beleszólhat-e egyáltalán, keletkezhet-e az eset kapcsán bármilyen joga arra, hogy beleszóljon?
Mi a különbség akközött, hogy ingyen, vagy pénzért mondja a szervizes, hogy nem javítható?
És ha mondja is, erkölcsi, etikai, vagy szakmai, munkakörében értelmezhető lehet felróni ezt?
Ha helytelennek is tartod, számít ez egyáltalán valamit?
Megerősétést kérsz, vagy esetleg jogi, etikai állásfogllást?
Miért ne tehetné meg a szervizes? Ez nem bűncselekmèny. Főleg ha a tulaj kéri. Fizet is érte hogy ne legyen híváslista.
Amúgy meg csak egy vicc én is láttam régebben.
Ez egy vicc
De felteszem a kérdést fordítva:
Te mit tennél ebben az esetben ?
Ha igaz lenne a történet és ha megteszi szervizes akkor mi van? Van hozzá közöd? Nincs! Te is kérhetsz egy szervizestől ilyent.
Az olyan buta emberek gondolják csak azt, hogy ilyen megtörténhet mint te.
Levezetem neked: Miért fizetnél 20ezret egy vadidegennek azért hogy mondja azt a telefonodra, hogy rossz amikor ingyen odaverhetnéd a földhöz, vagy beletehetnéd egy vödör vízbe egész éjszakára, vagy szétverhetnéd baltával, stb... a lényeg, hogy nulla forintot kell fizetned ahhoz, hogy tönkretedd a telefonodat.
Az már más kérdés, hogy nálam 1 órát kapna az asszony - ha jó napom van akkor max 2-t - hogy összeszedje a cuccait és elhúzzon mint a vadlibák, hogy ha meg akarja nézni a híváslistámat!
Ha elég okos a Zasszony akkor meg kér egy részletes számlát a szolgáltatótól, úgyhogy mindegy, hogy javíthatatlan a telefonod vagy sem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!