Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mi ez a funkció és hogyan...

Mi ez a funkció és hogyan lehet kivédeni?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap hallottam, hogy ha pl. leteszi valaki a telefonját az enyém mellé, akkor akár be is léphet az enyémet úgy, hogy észre sem veszem. Ez igaz? Hogyan lehet védekezni ellene? Csak azért kérdezem, mert napi szinten előfordul, hogy leteszem a munkahelyemen az asztalra, ahogy a kollégáim is. Nem szeretném, hogy belépjenek esetleg a Facebookomba, vagy hogy valaki esetleg lehallgasson stb.

Mi igaz ebből az egészből? Létezik ilyen? Hogyan lehet kivédeni?

2021. aug. 2. 11:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
72%
Ne tedd le a telefonod idegen helyen 🤷‍♂️
2021. aug. 2. 11:28
 2/12 A kérdező kommentje:
Általában a táskában van, vagy a zsebemben. De hát tudod, van, hogy a asztalra kerül, nem gondoltam, hallottam eddig, hogy ilyen eleve lehetséges. Akkor nem tudják, ha nem közvetlenül a telefonom a telefonjuk mellett van?
2021. aug. 2. 11:35
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon igaz... Nem zárom ki hogy létezik ilyen technika, de valszeg a szomszéd asztalnál ülő kollégádnak nincs meg a tudása és technikája ehhez...

Ráadásul gondolom neked sincsenek olyan titkos, fontos, komoly információk a birtokodban ami miatt érdemes lenne feltörni a telefonodat. Ha lenne oka valakinek feltörni a telefonodat akkor neked is több eszed lenne annál, hogy ilyen kérdéseket tegyél fel.

A kivédés: az olyan felhasználói fiókjaidnál ahol van kétlépcsős azonosítás ott kapcsold be!

2021. aug. 2. 11:53
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem kértem semmilyen buta személyeskedést. Egy nagy német cégnek dolgozom és a munkatársaim sajnos a busz elé löknének bárkit, bármikor az én vagy egy másik munkatárs pozíciójáért. Tehát ha nem tudsz valamit, akkor kérdezz és ha úgy gondolom, hogy rád tartozik, esetleg a kérdésem szempontból lényeges információt kérsz, akkor esetleg válaszolok. Máskülönben semmilyen elszámolással nem tartozom neked, sem senkinek, egy idegennek sem a tudásommal, illetve a munkakörömmel kapcsolatban. De ha pl. csak pletyka lenne a telómon és nem szeretném, hogy azt más is olvasgassa, sem lenne a te dolgot. Sajnálatos, hogy ez magadtól eddig nem tudtad.
2021. aug. 2. 12:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Nyugi. Előbb fogják feltörni a facebookodat és kinyrni onnan a személyes információkat.

Ugyanis a drága face MINDENT eltárol, ami valaha a telefonodon volt, és ezt kb. 10 perc alatt meg lehet szerezni, ha ért hozzá valaki.

2021. aug. 2. 12:37
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

"Ez igaz?"

Nem, ilyen nem létezik.

2021. aug. 2. 12:55
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ha attól tartasz hogy a telefonodból illetéktelen kezekbe juthatnak a féltve őrzött cuccaid, akkor ne itt őrizd.

Ha a kollégáid is ilyenek, nincs félnivalód, hogy akár egy csengőhangot is lelopnának a telefonodról.

2021. aug. 2. 14:51
 8/12 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Sok filmet nézel.:-)
2021. aug. 2. 15:16
 9/12 anonim ***** válasza:
65%

Nincs ilyen... Mindig zárd le a telefonodat és az értesítések is legyenek némák, ne írják ki a főoldalra hogy miről szól, ha ilyen rosszindulatúak a kollégák. Számítógépedet is mindig zárd le, arra az esetre ha elfelejtenéd még is, állíts be automatikus képernyőzárat. Ne túl hosszú időre. Mondjuk 5 perc max 10.

Telefonon meg 1 perc legyen a képernyő zár. Soha ne pötyögd be a kódjaidat úgy hogy láthassák, és legyen hosszú. vicces amit te könnyen meg tudsz jegyezni. Telefonon is inkább 6 jegyű kódod legyen mint 4, vagy 8 ha bírod a nagy számokat :)

Pár munkahelyen ezek kötelezőek. Fel is hívják ár a figyelmet.

Egy kollégám nem izgatta ez és nem csinálta meg. Majd

poén kedvéért lecseréltük a háttérképet és elvettük a jogát a háttérkép változtatásról....

Semmi mocskos képet nem tettünk, csak egy Geronazzo Máriás háttérképet a szép pofikájáról :) 1 hét után könyörgött hogy beállít mindent csak had kapja meg a jogait :D

Pozícióért "busz elé lökni a másikat" multiknál szokás. Ez ilyen, fogadd el, mindenhol ez van. Vagy hát inkább úgy fogalmaznék hogy mindenhol van ilyen. Az ilyen munkahelyen nem munka folyik hanem pozíció harc. Csak közben ki ne rúgják azt aki valójában dolgozik mert akkor repül az egész banda. nyugaton is megy, nem magyar jelenség.

2021. aug. 2. 16:03
 10/12 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a válaszokat.

Vannak kollégáim, akik igenis érdeklődnek ilyen dolgok iránt. Én egyáltalán nem, ezért nem is tudom, hogy miket lehet csinálni vagy miket nem.

Nem, nem szoktam sok filmet nézni, meg úgy eleve tévét sem.

Persze, van kód a telefonomon, illetve lenyomatolvasó is. Soha senki kezébe ne adom. Igen, vannak durva helyzetek, de nagyon jól fizet, illetve szeretek is ott dolgozni. Szóval pár kellemetlen kollégát ilyen körülmények között azért el lehet simán viselni.

2021. aug. 2. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!