Elloptâk az egyik ismerősöm előfizetėses zsír új telefonját.Mi a teendő ilyenkor?
Imei cím alapján be lehet mérni, miért nem keresték meg?
Kamu.
Nem feltétlenül értem, de ha sima levél, akkor kuka.
Ha bármilyen kapcsolatba lép az Instrummal, úgy elismerte a tartozást.
Lépni akkor kell, ha a MOKK-tól (Magyar Országos Közjegyzői Kamara) kap ajánlott-tértivevényes levelet, és ha nem jogos a követelés, úgy ellent kell mondani 15 napon belül. Ekkor a bíróságra kerül az ügy, és a telefonos társaságnál van a követelés jogosságának a bizonyítása.
Szóval ez a hivatalos út, a barátnőd addig nézzen utána, hogy jogos-e a telefontársaság követelése, és ha igen, inkább fizessen, semmint a perköltséget is a nyakába varrják.
Még valami..az, hogy nem kapott eddig semmilyen felszólítást, nem jelent semmit, lehet, hogy a postás volt h*lye és nem dobta be az értesítőt. Attól, mert nem vette át, az még kézbesítettnek tekintendő.
meg kéne keresni egy ügyvédet a rendőrségi papírokkal, ő jobban fogja tudni, hogy mit lehet/kell tenni. Ügyvéd nem olcsó, de olcsóbb, mint perre menni.
1 évig sose dodta volna be a postás se a Telenoros sem az intrumos levelet,hogy hahó tartozása lenne?
Tegnap küldött egy e-mailt az instrumnak,mivel telefonon egyszerűen nem érte el őket melyben nem ismeri el a tartozást,most vár,h mit reagálnak vissza...Én is úgy gondolom,h sajnos ki kell fizesse ezt a hatalmas összeget.Bár egy ismerőse akivel együtt megfogalmazták a levelet ő egy másik behajtási irodába dolgozik,szerinte ilyen formában nem jogos a követelésük.Nem tudom számít-e valamit még az, h gondnokság alatt is van a személy.Nem kizáró csak részleges gondnokság alatt.Pont a pénzügyektől van letiltva.Telefont se vehetett volna magának főleg nem előfizetéssel a gyámügy tudta nélkül...Most fél,hogy mi lesz ha megtudja a gyámügy és emiatt esetleg nagyobb bajba kerülhet mint amekkorába van.Azt tanácsoltam neki adja el az autóját.Vagyis kezdje el meghirdetni,nehogy ráterheljék az ingatlanra.Más nagyobb összegű vagyona a házán kívül nincs.Az ügyet még az is nehezíti h mivel gondokság alatt van és a pénzben korlátozva van,a nyugdija fele gondnoksági számlára kerül minden hónapban,csak a másik felével gazdálkodhat ami 80 ezer ft.Mellete ugyan dolgozik(még).Havi 70 ezer ft-ért de annak a felét is leveszi a gyámügy. :(Nagyon fél,hogy hogy fog tudni megélni így,főleg ha negativ végkimenetele lesz ennek az egésznek és havonta fizetnie kell a tartozást.
"A rendőrség a mai napig nem csinàlt semmit az üggyel kapcsolatban.Sajnos..."
Nana! Ha nem találják meg a rablót akkor is egy idő után lezárják a nyomozást. Erről is kell lenni papírnak, általában 3-4 hónappal a feljelentés után kapod meg.
Én is azt mondom hogy keressen meg a haverod egy ügyvédet! Szedjen össze minden papírt ami keletkezett az üggyel kapcsolatban és nézzék át mi merre hány méter.
Annak semmi értelme nincs, hogy te itt csepegtetsz információkat, mi meg a sötétben tapogatózunk.
Amúgy a szolgáltatók SMS-ben is értesítik az ügyfelet ha tartozása van. Az is teljes értékű értesítésnek számít, nem csak az amikor rendőri felvezetéssel 3 hosszúcombú postáslány viszik a levelet és adják át személyesen, bekeretezve.
Kezd egyre érdekesebb lenni..ha részlegesen van "csak" korlátozva a pénzügyeiben, a nála hagyott/maradt összeggel azt tesz a gyámhivatal ill. a gondnoka nélkül, amit akar. Föl kéne venni a kapcsolatot a gondnokkal, és úgy tovább lépni.
Nem kellett volna kapcsolatba lépni az Instrummal, de ez most már veszett fejsze nyele, és ezt tudnia kellett volna az ismerősének, ha ilyen területen dolgozik.
Mindenesetre ha fizetni kell, a gyámhivatal nem fogja engedni, hogy anyagilag ellehetetlenüljön, majd hozzáférést engednek a gyámi számlán lévő pénzekhez, esetleg teljes pénzügyi korlátozás alá helyezik, hogy többé ilyen ne fordulhasson elő.
És nem, nem adhatja el a kocsiját gyámi engedély nélkül. (Bár nem tudom, hogy pontosan milyen területeken van korlátozva, de nagy valószínűséggel nem adhatja el.)
Még mindig egy újabb szál kerül elő.
A végén még az ügyintézőt aki eladta a telefont, őt is megrángatják.
Már az is kérdéses hogy a szerződés aláírhatta volna-e - valszeg nem, tehát az a jognyilatkozat is semmis.
A rendőrségen hogyan tett fejelentést egyedül?
Biztos, hogy egyáltalán megtörtént a rablás és nem csak simán elhagyta a cuccait?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!