Elloptâk az egyik ismerősöm előfizetėses zsír új telefonját.Mi a teendő ilyenkor?
Ezért kell rá biztosítás.
Nem értem, hogy miért nem fizette a szolgáltató felé a részleteket?
A végrehajtóval egyeztetni kell a részletfizetésről, bele szoktak menni.
*Intrum (én most kerestem rá, behajtó cég)
Tényleg furcsa az elképzelése az "ismerősödnek". Azért mert ellopták tőle a telefont ezért legyen érvénytelen a szerződése?
Ha eladsz valakinek egy autót és ellopják akkor te visszafizetnéd a felét? Főleg úgy hogy részletre vetted és már eleve nem fizetted amit kellett volna. :D
Ez így nagyon kevés infó... mit adott le a szolgáltatónál és a szolgáltató mit mondott, mit írt le? Miféle papírokat kapott a szolgáltatótó?
A letiltás és a lemondás között elég nagy a különbség...
Nem biztos, hogy ki kellene ezt fizetnie, de pontosan tudni kell, hogy mi a helyzet.
Én voltam ilyen helyzetben a telekommal. Volt vezetéket internetem amit lemondtam. Kaptam róla papírt hogy megszűntették a szolgáltatást! Aztán fél év múlva jött az intrum-tól a felszólítás. Elküldtem a beszkennelt lemondási nyilatkozatot és a telekom papírják amibel vették a lemondást és el volt intézve a dolog. (mint kidetült a telekomnál nem kattintott át valaki egy kapcoslót a rendszerükben hogy lemondottként szerepeljen az előfizetésem)
Az a gond, hogy már az intrummal áll a haverod jogviszonyban nem a szolgáltatóval, úgyhogy ha nem tudja bizonyítani hogy ez a követelés nem jogos, akkor be fogják vasalni rajta!
Ha fizet akkor 600-ból megáll a történet. Ha nem, akkor ilyen-olyan felszólítás, inkasszó, stb és lehet hogy 1 milla lesz belőle mire kifizeti.
Mindenképpen menjen utána az ügynek, ne halogassa és ne hagyja annyiban, mert durvanagy cumi lesz belőle! Ha van lakás még arra is ráteszik a jelzálogjogot!
Mi a teendő?
Fizetni, ahogy már sokan mások is írták.
A szolgáltató szarik bele, hogy mi lett a telefonnal, neki az ára kell, amit nem kapott meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!