Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Elloptâk az egyik ismerősöm...

Lovelyne kérdése:

Elloptâk az egyik ismerősöm előfizetėses zsír új telefonját.Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
A telefont az utcán az összes papírjával kicsavatra a kezėből egy bronzos.Ismerősöm azonnal letiltatta a számot.Megtette a rendőrsėgen is a feljelentėst, állitasa szerint azt is leadta a mobilszolgaltatónál. Eltelt 1 ėv ės az instrumtól kapott ma egy levelet, amiben 600 ezer ft-os tartozást követelnek rajta.Ez jogos?Valaki volt már ilyen helyzetben?

2021. jún. 24. 15:12
1 2 3 4 5
 11/42 anonim válasza:
100%
Ha az infó leadáskor nem egyezett meg semmiben a szolgáltatóval, hogy ilyen esetben mi a teendő ezzel, akkor sajnos jogos. Ott kellett volna elintéznie ezt is. Megpróbálni azért meg lehet a méltànyossàg kérését, mert lehet, hogy utólag is van valami megoldás a helyzetre.
2021. jún. 24. 16:04
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
A követelés előtt kapott felszólítást? Amúgy az, hogy ellopták az a szolgáltatót nem érdekli. Fizetni kellett volna havonta, de ismerősöd gondolom nem akart fizetni egy olyan telefonért, amit nem "használ".
2021. jún. 24. 16:05
 13/42 anonim válasza:
7-es ez miért lényeges ennyire az ügy szempontjából, hogy így nyomatod?
2021. jún. 24. 16:05
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

Ezért kell rá biztosítás.

Nem értem, hogy miért nem fizette a szolgáltató felé a részleteket?

A végrehajtóval egyeztetni kell a részletfizetésről, bele szoktak menni.

2021. jún. 24. 16:06
 15/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha ez így működne akkor mindenki előfizetéses telefont venne, aztán "ellopnák" tőle.
2021. jún. 24. 16:09
 16/42 anonim ***** válasza:
85%

*Intrum (én most kerestem rá, behajtó cég)

Tényleg furcsa az elképzelése az "ismerősödnek". Azért mert ellopták tőle a telefont ezért legyen érvénytelen a szerződése?

Ha eladsz valakinek egy autót és ellopják akkor te visszafizetnéd a felét? Főleg úgy hogy részletre vetted és már eleve nem fizetted amit kellett volna. :D

2021. jún. 24. 16:31
 17/42 anonim ***** válasza:
Kerdezo, ugye tudod, hogy mindenki kivancsi arra, hogy Bp-n tortent?
2021. jún. 24. 16:33
 18/42 anonim ***** válasza:
83%

Ez így nagyon kevés infó... mit adott le a szolgáltatónál és a szolgáltató mit mondott, mit írt le? Miféle papírokat kapott a szolgáltatótó?

A letiltás és a lemondás között elég nagy a különbség...

Nem biztos, hogy ki kellene ezt fizetnie, de pontosan tudni kell, hogy mi a helyzet.

Én voltam ilyen helyzetben a telekommal. Volt vezetéket internetem amit lemondtam. Kaptam róla papírt hogy megszűntették a szolgáltatást! Aztán fél év múlva jött az intrum-tól a felszólítás. Elküldtem a beszkennelt lemondási nyilatkozatot és a telekom papírják amibel vették a lemondást és el volt intézve a dolog. (mint kidetült a telekomnál nem kattintott át valaki egy kapcoslót a rendszerükben hogy lemondottként szerepeljen az előfizetésem)

Az a gond, hogy már az intrummal áll a haverod jogviszonyban nem a szolgáltatóval, úgyhogy ha nem tudja bizonyítani hogy ez a követelés nem jogos, akkor be fogják vasalni rajta!

Ha fizet akkor 600-ból megáll a történet. Ha nem, akkor ilyen-olyan felszólítás, inkasszó, stb és lehet hogy 1 milla lesz belőle mire kifizeti.

Mindenképpen menjen utána az ügynek, ne halogassa és ne hagyja annyiban, mert durvanagy cumi lesz belőle! Ha van lakás még arra is ráteszik a jelzálogjogot!

2021. jún. 24. 16:57
 19/42 anonim ***** válasza:
100%

Mi a teendő?

Fizetni, ahogy már sokan mások is írták.

A szolgáltató szarik bele, hogy mi lett a telefonnal, neki az ára kell, amit nem kapott meg.

2021. jún. 24. 17:08
 20/42 anonim ***** válasza:
100%
A szolgáltatót nem érdekli, hogy mit csinálsz a telefonnal. Használhatod normálisan, felgyújthatod, ellopathatod, stb. Nekük a lényeg, hogy elvittél egy telefont, a részletfizetést meg abbahagytad.
2021. jún. 24. 17:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!