Az okostelefonoknak hány memóriája van és mik azok pontos nevei?
Köszönöm! És ha egy alkalmazás telepítésre kerül, akkor az hova töltődik, a RAM vagy a ROM memóriába?
És például egy zene vagy egy dokumentum hova kerül?
Vagy ezeket a felhasználónak kell beállítania?
Nekem az androidosoknál be kell állítani. Olyanom van amibe még lehet kártyát dugni, és van egy minimális saját memóriája. Ki kell választani, hogy hová menjen. Az alkalmazásokat a sajátba szoktam telepíteni, a képeket meg ilyeneket a kártyára.
Az iphonenàl erre nincs gondom, egyként látja az egész memóriát.
Ja és a kérdésre, a flash-be írja, amire nemfelejtő RAM-ként tekinthetünk. Mert ugye rom az read only memory, ami nem igaz, mert nem csak olvasható, ha írhatunk is rá.
Nincs ROM a telefonokban. Ez a hülyeség nem tudom honnan jött.
A processzorban vannak regiszterek, gyorsítótárak. A SoC össze van kötve a volatilis RAM-mal. Az éppen futó alkalmazások és az azokhoz tartozó adatok amikkel dolgozni kell találhatóak itt. A hosszú távú tárolásra valamilyen non-volatilis flash memória szokott lenni.
Köszönöm az eddigieket.
Gondolhatjátok, hogy mennyire nem értek a témához.
Bár vannak ellentmondások a válaszok tartalma között. Melyik az igaz?
A ROM definíciója:
Csak gondoltam, elolvashatják a kretének, akik szerint azon felhasználói adatot tárolunk, és a rövidítést sem ismerik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!