Mi értelme egy okosórának?
Az Apple Watch is feltornászható fél milláig rozsdamentes acél tokkal és eredeti fémszíjjal :-)
De most nem ez a lényeg, hanem hogy egy drága klasszikus órát miért nem tartunk "menőzésnek", amikor egy okosórát igen?
Szerintem egy többszázezerbe vagy akár milliókba kerülő óra egyértelmű célja a társadalmi státusz kifejezése, mert a pontos időt egy 10 ezer forintos Casio is tudja mutatni. Funkcióiban egy Rolex vagy egy 8 milliós Longines is ugyanazt tudja, mégis kiadnak értük egy rahedli pénzt. Miért? Hogy a golfpályán lássák a nagyok, hogy ő nem szarral gurít.
Ehhez képest az Apple Watch (ami talán a legdrágábban kapható okosóra) indulóára 120 ezer forint, mégis aki megveszi, hülye villogós sznob sokak szerint.
"Mi értelme egy okosórának?"
A kérdésed alapján kijelenthetem, hogy neked nincs szükséged rá.
Rajtad kívül azért vannak más emberek is, akiknek a tiédtől eltérő ígényeik lehetnek. És ezen igényeknek felel meg.
Van aki piacra jár bevásárolni és maga főzi a vacsorát a facebookos recept alapján, van aki pedig kiöltözik és a színház után drága étterembe megy vacsorázni.
Melyiknek van "értelme"?
Főleg futáshoz használom, h figyelmeztessen, ha túl magas a pulzusom, illetve mutassa az edzésidőt, lefutott távolságot.
Ezen kívül:
- gyakran nem hallom ha csörög a telefonom a buszon, az óra rezgése nagyon praktikus;
- üzeneteket, sms-eket már elsősorban az órán nézem meg;
- a zenét jól lehet vezérelni róla, sok TWS fülhallgató nem tudja vezérelni a Spotifyt. Az órámról a hangerőt és 10 másodperc visszaugrást is tudok vezérelni.
Ez egy nagyon olcsó, Amazfit Bip S nevű okosóra, nagyon elégedett vagyok vele. Eredetileg egy Samsung Active 2-t, egy sokkal drágább órát akartam venni, de a Bip S három hetet játszva kibír egy töltéssel, méghozzá always-on (folyamatosan bekapcsolt) kijelzővel, a Samsung és az Apple pedig csak egy napot, és ez nekem fontos szempont volt.
Ha már az ember órát visel, viseljen egy korszerű okosórát.
Elegáns, könnyen megváltoztatható a számlap
"a Samsung és az Apple pedig csak egy napot, és ez nekem fontos szempont volt."
Nekem Apple van (Series 6, 44mm) és ez is kibír 2 napot még úgy is, hogy egyik nap 2-3 órás edzés alatt folyamatosan méri a pulzust és az útvonalat. De amúgy ez a töltés dolog is túl van lihegve: 1-1,5 óra alatt feltölt és újabb 2 napig nincs bele gond. Annyira meg nem kell kockának lenni, hogy ne bírj ki 1,5 órát az órád nélkül :-))
"1-1,5 óra alatt feltölt és újabb 2 napig nincs bele gond. Annyira meg nem kell kockának lenni, hogy ne bírj ki 1,5 órát az órád nélkül :-))"
Akkor te használd bátran azt. Én inkább azt preferálom, hogy az óra szolgáljon engem, és ne én őt. ;)
"és ez is kibír 2 napot még úgy is, hogy egyik nap 2-3 órás edzés alatt folyamatosan méri a pulzust és az útvonalat."
De gondolom nem always-on kijelzővel. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!