Miert erzekeli az Iphoneom hogy masik orszagban vagyok?
Miota megvan a telefonom eszre szoktam venni hogy amikor belepek az idojarasba egy pillnatig sajat helyzetkent Congo-t hozza fol, pedig soha nem jartam Afrikaban.
Mitol lehet ez?
Par masodperc utan atvalt ahol valoban vagyok de nekem ez akkor is furcsa.
itt van a "0" pont: [link]
ehhez Kongó elég közel van.
A gps amikor keresi a poziciódat, a 0 ponttól indul és utána azonosítja be a pontos poziciódat.
2-eshez:
nekem a drónom is néha ezt csinálja, a hazatérési pontot oda, a 0-0-ra teszi... csak attól félek ha egyszer el fog oda indulni! :DDDDDD
Hányszor voltam a telefonom alapján a “Kongói Demokratikus Köztársaságban” Azon kívül, hogy folyamatosan elszomorodtam, hogy ott milyen jó idő van.. :D
Legújabb heppje, hogy a térképen a közelünkben lévő (~800 méterre van) temető közepére “határozza meg a helyzetem”. (Vagy túl okos ez az Iphone, és tudja, amit én még nem, vagy bezavar a lépcsőház) De most megnéztem, és csodák csodájára még az épületet is eltalálta :)
Ki tudja, hogy hány ezer drón és egyéb távirányítós autó/repülő hever (0;0) közelében? Sőt, lehet hogy néhány elveszett Tesla is ott keresi a gazdáját...
Esetleg valaki továbbgörgethetné a történetet és írhatna egy könyvet erről.
"bezavar a lépcsőház"
és a lift... Faraday kalitka elve alapján ott nincs térerő.
Futárok panaszkodnak, hogy ott nem kapnak új címet például.
Hja...
Drón biztos nincs 0,0-án, mert 30-40 perces repülési időbel oda biztos nem jut el! :D
jah.
Főleg a mobilos helymeghatározás renkivül pontatlan tud lenni! Ne vedd készpénznek amit mutat a telcsi!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!