Milyen időközönként váltjátok le a telefonotokat?
Gáz, hogyha valaki évente váltogatja a telefonját, csak mert újat akar/mást akar/megunta a régit, és van pénze újra? Milyen gyakran cseréltek telefont?
Én sajnos eléggé kütyü mániás vagyok, ez sokaknak nem tetszik. Képes vagyok abba a hibába esni, hogy akár évente lecserélem a telefonomat, nem azért, mert rossz, vagy mert bármi baja van, hanem csak azért, mert változatosságra vágyom. (Nem kapom, hanem saját pénzből veszem). A régi telefont vagy megtartom, vagy eladom (legutóbb eladtam). Kicsit rosszul érzem magam emiatt, mert tudom, hogy másnak nem nagyon van pénze, örül, hogyha valamit meg tud venni magának kemény munkával, én meg évente váltogatok. (Nem vagyok troll, nyugi.) És nem, nem másnak akarok villogni vele, nem is járok sehová, csak magam miatt szeretném.
Egy előző válaszra reagálva: Én nem mondom, hogy inkább adományozz, mert ahogy én elvárom, hogy ne kérdezd meg, hogy mire költöm a pénzem, úgy én sem teszem. Mindenki használ luxus dolgokat, a kenyér, víz, egyváltás ruha stb. Az alapszükséglet, most akkor mindenki kötelezően adományozza el ez felett a pénzét?
Valaki enni szeret, arra költ, hogy minél több dolgot megfőzzön, megkóstoljon, valaki a hobbijára költ sokat, valaki meg a frízrájára, ruhákra, a kocsijára, a kérdező a telefonjára. Ebbe semmi elítélendő nincs. Szórakozni is kell, öröm is kell az életben nem csak felkelsz dolgozol, lefekszel. + akinek évente telik többszázezres telefonra csak úgy (én bevallom, hiaba keresek jól hiányozna az a pénz), az lehet, hogy mégegyszer ennyit el is adományoz csak épp nem érezte úgy, hogy a kérdéshez tartozik, hogy leírja.
15# ne haragudj, de nem a kerdező dolga eltartani a mélyszegénységben élőket, akik többnyire nem dolgoznak. Most ne menjünk bele hogy miért nem, tudom nehéz a helyzetük, de nem is mindenki akar dolgozni.
A kérdező megdolgozott érte, és ha neki ez a hobbija, és megteheti, akkor miért ne venné meg? Nem is értem hogy gondolod, majd más helyett dolgozik hogy nekik IS legyen betevő falatuk?
Értem én hogy adakozol, szép dolog, én is szoktam, de nem mitőlünk fognak kitörni a szegénységből a lecsúszottak. Ezt mindenkinek magának kell rendeznie, hogy eltartsa magát.
"akár évente lecserélem a telefonomat, nem azért, mert rossz, vagy mert bármi baja van, hanem csak azért, mert változatosságra vágyom."
Lehet, hogy érdemes lenne keresni egy értelmesebb hobbit, ami élményeket ad, sport, utazás, vagy bármi.
Ezek többet adnak, mint a telefon cserélgetése. Ha lenne aktív baráti köröd, akkor pl. valószínű, nem a telefon cseréje hozná a változatosságot az életedbe.
Változó, volt olyan telefon ami egyszerűen nem bírta nálam sokáig mert nem hozta az alapvető elvárt szintet sem(J3 2017) ezt például 3 hónap után váltottam le.
Volt olyan ami egyszerűen elromlott rajtam kívül álló okból(bootloop) azt kb. 2 éves korában cseréltem le.
A mostani már 3 éves, már kezd kevés lenni de ha kapna még szoftveres frissítést és nem akadozna, akkor maradna.
Nem nagyon játszok és viszonylag átlagos felhasználói szokásaim vannak, de az első csúcstelefonom óta valahogy elvárom hogy minden azonnal működjön és ne fagyjon le, üzemszerűen tegye a dolgát.
Amúgy amikor izgalmasabb volt az okostelefon piac és több újítás is érkezett akkor én is szívesen váltottam volna évente telefont. Most nagyjából azon a szinten van számomra a kínálat hogy kb. 2-3 évente kijön egy telefon ami kompromisszumokkal de megfelelő.(most is éppen azon gondolkozom, melyik telefon jelentené a legkevesebb visszalépést a jelenlegihez képest)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!