Milyen időközönként váltjátok le a telefonotokat?
Gáz, hogyha valaki évente váltogatja a telefonját, csak mert újat akar/mást akar/megunta a régit, és van pénze újra? Milyen gyakran cseréltek telefont?
Én sajnos eléggé kütyü mániás vagyok, ez sokaknak nem tetszik. Képes vagyok abba a hibába esni, hogy akár évente lecserélem a telefonomat, nem azért, mert rossz, vagy mert bármi baja van, hanem csak azért, mert változatosságra vágyom. (Nem kapom, hanem saját pénzből veszem). A régi telefont vagy megtartom, vagy eladom (legutóbb eladtam). Kicsit rosszul érzem magam emiatt, mert tudom, hogy másnak nem nagyon van pénze, örül, hogyha valamit meg tud venni magának kemény munkával, én meg évente váltogatok. (Nem vagyok troll, nyugi.) És nem, nem másnak akarok villogni vele, nem is járok sehová, csak magam miatt szeretném.
Kb 4-5 évente vagy ha véletlenül tönkreteszem vagy elhagyom.
Teljes mértékben leszarom, hogy ki mire költi a pénzét, mindenkinek mások a prioritásai. Én is egy csomó pénzt szórok el olyan dolgokra, amik nekem örömet okoznak és ami sokak szerint pénzkidobás (utazás, könyvek, tetoválások, túrafelszerelések, lakberendezés, kertészkedés, minőségi és változtatos kaja, pia stb stb). Kütyüt meg ruhát pl. pont nem veszek, csak ha muszáj, de tök ugyanazt csinálom én is, csak más dolgokkal.
Hát, én nem sajnálom senkitől a csúcskategóriás telefonokat, de kva szomorú olvasni azt, hogy mindenki úgy van vele, hogy ha telik rá, akkor vedd meg, ahelyett, hogy azon a pénzen jótékonykodnál.
Ez a mentalitás okozza a mélyszegénység felszámolhatatlanságát. A világnak lenne elég pénze, hogy a szegények igényeit kielégítse, de ahhoz nincs elég, hogy a gazdagokét is.
És ezt úgy írom, hogy én rendszeresen adakozom és önkénteskedek, de még így is folyamatosan bűntudatom van, ha valami olyanra költök, ami nem létszükség.
Oké, ennyi volt, most már pontozhattok le.
Én 2-3 évente szoktam cserélni, attól függően, hogy milyen állapotban van. Ameddig lehet használom, de mikor már belassul vagy más akkor cserélem.
Nekem nincs bajom azzal ha valaki évente cseréli a telefonját. Ha megteheti, hát egészségére, nem érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!