Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az Android mégis felismeri az...

Az Android mégis felismeri az NTFS-t!? Az NTFS-re formázott kártyát simán felismerte a telefon.

Figyelt kérdés

Próbaképpen megformáztam NTFS-re, nem gondoltam volna, hogy működik, de aztán mégis...

De inkább átformáztam exFAT-ra (FAT32 ugye kilőve a fájlméretkorlátozás miatt), mert az NTFS állítólag nem tesz jót a Micro SD kártyáknak.

De az is érdekes, hogy a telefonnal való formázás meg exFAT-ban történik, nem FAT32-ben...

Olyan, mintha valami frissítést kiadtak volna az Androidhoz tavalyhoz képest, ami azt eredményezte, hogy a telefon FAT32 helyett már exFAT-ra formáz, az eddig felismerhetetlen NTFS-t pedig felismeri...

A telefon amúgy Xiaomi Redmi Note 8, Android 10-zel és 256 gigás Kingston karesszal.

2021. febr. 24. 20:31
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Én se tudok róla, hogy ne látta volna az Android az NTFS-re formázott kártyákat.
2021. febr. 25. 08:00
 12/13 A kérdező kommentje:

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

[link]

"Az SD-kártya nem működik, vagy az SD-kártya sérült

A helyzet leggyakoribb változata, amikor a készülék nem „látja” a memóriakártyát: amikor memóriakártyát csatlakoztat az Androidhoz, megjelenik egy üzenet, amely szerint az SD-kártya nem működik, és a készülék sérült.

Az üzenetre kattintva meg kell adnia a memóriakártya formázását (vagy hordozható tárolóeszközként vagy belső memóriaként állíthatja be az Android 6, 7 és 8-on, ehhez a témához - Hogyan használhatja a memóriakártyát belső Android memóriaként).

Ez nem jelenti azt, hogy a memóriakártya valóban sérült, különösen, ha számítógépen vagy laptopon működik. Ebben az esetben egy ilyen üzenet általános oka egy nem támogatott Android-fájlrendszer (például NTFS)."

Utolsó mondat...

https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__mobilt..

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..

Szóval hallani róla, hogy nem mindig szereti egymást az NTFS és az Android. Kb. 1 éve nem ismerte fel a telóm (most is ugyanez a telefonom van) az NTFS-re formázott 128 gigás kártyát, ráadásul FAT32-re formázta saját maga a belerakott kareszt.

Így 1 év után már felismeri az NTFS-es kártyát és már exFAT-ra formáz... Igaz, tavaly még Android 9 volt rajta, közben frissült 10-esre. Gondolom a mindenféle frissítéseknek köszönhető mindez.

2021. febr. 25. 11:02
 13/13 anonim ***** válasza:
Persze működik nekem is a note 8t telómon de azért óvatosan kell ezt mert ha átteszed az erre írt kártyád másba akkor lehet hogy az NTFS nem lesz látható. Inkább formázd telóval és úgy hogy cserélhető legyen ez fontos.
2021. márc. 1. 06:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!