Az Android mégis felismeri az NTFS-t!? Az NTFS-re formázott kártyát simán felismerte a telefon.
Próbaképpen megformáztam NTFS-re, nem gondoltam volna, hogy működik, de aztán mégis...
De inkább átformáztam exFAT-ra (FAT32 ugye kilőve a fájlméretkorlátozás miatt), mert az NTFS állítólag nem tesz jót a Micro SD kártyáknak.
De az is érdekes, hogy a telefonnal való formázás meg exFAT-ban történik, nem FAT32-ben...
Olyan, mintha valami frissítést kiadtak volna az Androidhoz tavalyhoz képest, ami azt eredményezte, hogy a telefon FAT32 helyett már exFAT-ra formáz, az eddig felismerhetetlen NTFS-t pedig felismeri...
A telefon amúgy Xiaomi Redmi Note 8, Android 10-zel és 256 gigás Kingston karesszal.
hm, fura, sehol nem olvasni erről, hogy működne
köszi, hogy megosztottad az infót!
Na, most gépen másoltam rá 2 zenét, simán ráment, le is tudom játszani.
Telefonon is jónak kell lennie. Már csak abból kiindulva is, hogy a tárhelybeállításoknál a beépített tárhely alatt a képernyőn alul ott volt az SD kártya csíkja is... Már volt dolgom szar kártyával, amit se a gép, se a teló nem ismert fel, akkor nem volt ott a csík.
Nekem ez új.
Mármint az hogy az android nem látja az ntfs particiót. Pár éve is használtam ntfs formátumu pendrive-ot sd kártyát és gond nélkül vette. Mivel linux alapú rendszer szinte természetes volt számomra, hiszen a linux kicsit ilyen mindent látó, nem csinál problémát a windows particiókból, mint ahogy a windows nem látja a linux particiókat.
Ez nekem is hasznos volt, hogy ha lenne ilyen, hogy akkor esetleg ez is egy hiba lehetőség. Bár akkor nem tudom, hogy pl ezelőtt 5 évvel nekem hogy ismerte fel a pendrive-ot. (írni, olvasni tudtam róla, arra használtam ugye.)
Vannak ilyen megmagyarázhatatlan dolgok.
Nekem pl. a kocsimban több mint 1 hónapig nem világított a tolatólámpa, ha hátramenetben volt a váltó. De már előtte is jó 1 évet úgy működött, hogy a váltót picit "igazítanom" kellett és úgy világított (nem volt elég simán rükvercbe tenni).
Pár hete egyszer csak elkezdett ismét világítani, ráadásul úgy, hogy simán csak hátramenetbe kapcsolok, még a váltót se kellett cseszegetni. 🙂
Szóval van, amikor nemigen van tudományos magyarázat a dolgokra. Vagy legalábbis elég nehéz rájönni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!