Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Telefonvásárlás előtt állok....

Telefonvásárlás előtt állok. iPhone XS-t vagy inkább 11-et válasszak?

Figyelt kérdés
Most, hogy túl vagyunk az ünnepeken, összegyűlt a pénzem egy új telefonra. Viszont megy a dilemma már egy ideje, hogy XS-t vagy inkább 11-et vegyek. Számtalan videót megnéztem, ahol tulajdonképpen nem segítenek semmiben sem, csak elmondják a 2 telefon tulajdonságait. Ezzel nem lettem előrébb. Ismerem mindkét telefont, tudok róluk mindent, de képtelen vagyok dönteni. Nem tudom, hogy ér-e annyit a 11, hogy feláldozzam az OLED kijelzőt, hogy 1 évvel tovább legyen naprakész. Sajnos az XS már 2 éves telefon, de hihetetlenül tetszik a design, a letisztultság, az elegancia. De azért, ha ekkora összeget kiadok, akkor nem mindegy, hogy 2 évig bírja vagy 3. Abban reménykedem, hátha Ti tudtok valami hasznossal megáldani engem, mert teljesen reménytelen helyzet előtt állok. Tudom-tudom ez legyen a legkisebb gondom :D Ja és még az is érdekelne mindkét telefonnál, hogy mennyi az az ár, amennyiért érdemes megvenni, és hol.

2021. jan. 1. 18:59
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, főleg az utolsó kettőnek, nagyon jól összefoglaltátok és tényleg rengeteget segítettetek nekem. Ment a pipa. Az XS mellett döntök, egyértelműen.
2021. jan. 1. 21:34
 12/15 anonim ***** válasza:
Szia. Nekem XS van használtan, tökéletes telefon számomra, az akksiját kivéve (11-nek se jobb). 5-6 évre terveztem telefont venni 140 ezerért. És nem bántam meg az XS-t. A kamera terén talán a 11-nek van jobb. De kb csak kamerában és iOS-sel is 1-el előrébb van, ennyivel jobb csak.
2021. jan. 2. 17:07
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Droidosok kifelejtik, hogy az iPhone árában az operációs rendszer is benen van az 5 éves támogatással.

Amúgy én is az XS-t venném. Nem írok semmit, mert már mindenki más is írt róla. Meg szerintem a 11 a valaha készült legcsúnyább iphone.

2021. jan. 2. 19:33
 14/15 anonim válasza:

Szia!

Világ életemben androidos telefonjaim voltak, mert sosem engedhettem meg magamnak egy olyan magas árkategóriájú telefont, mint az iPhone. Sosem értettem hogy mi ez a hihetetlen hype az iPhone-os telefonok körül, mitől jobb ez a márka, mint egy sima androidos teló, aztán 1 hónapja úgy döntöttem, hogy legyen, beáldozok rá egy nagyobb összeget és kipróbálom milyen, ha pedig csalódás, akkor többször nem veszek ilyet.

Nos egyet kell értenem az előttem lévő pár hozzászólóval, egyáltalán nem bántam meg ezt a választást. Bár amit borzalmasan felháborítónak tartottam, az az adapter megvétele pluszban,amit ugyebár nem tartalmaz a doboz, emellett jack csatlakozót is vennem kellett, hiszen androidosként nem voltak meg ezek a tartozékok, amik manapság kellenek egy iPhone-hoz, ott is hagytam pluszban majdnem 20-25 ezer forintot csak a tartozékok miatt (fólia és tok is kellett), viszont az IOS rendszere és a telefon tudása valamennyire kárpótolt.

11-et vettem, mert nekem borzalmasan fontos egy telefonnál, hogy jó üzemidővel rendelkezzen, ne a folyamatos töltéssel kelljem foglalkoznom és ne legyek mindig lemerült telefonnal, ha megyek bárhova, ezt az iPhone 11 remekül hozza, 2 napot simán kibír töltés nélkül. (Nyilván ez a teljesítmény a későbbiekben rosszabbodni fog, viszont ez az a telefon amit tuti nem kell 1-másfél év után a kukába dobni, sok androidos telefonnál észrevettem hogy már 1 év után befagynak az alkalmazások, vagy lassan töltenek be)

Innentől kezdve neked kell látnod, hogy mire szeretnéd használni a telefont, a 11 szuper képeket lő és nagyon jó az akksija, az XS bizonyos szempontokból dizájnosabb lehet. Amire használom ezt a telefont, azon a szinten teljes mértékben elégedett vagyok vele!

Remélem tudtam segíteni!

2021. jan. 3. 17:47
 15/15 anonim válasza:

Nemrég vettem 11-et, én három típus között vaccilláltam, XS, 11 és XR. Több helyen olvastam, hogy az OLED kijelző egyes embereknél fejfájást okozhat, így alapból migrénesként annyira nem mertem kockáztatni, nem biztos, hogy mindenkinek hozzászokik a szeme. Így végül 11 lett, nem bántam meg, 2016-os SE-ről váltottam, így a kijelző is számomra jobbnak tűnik. Nyilván az OLED jobb, dark mode-ot az tudja igazán kihasználni. Nekem is két-három napot simán bír töltés nélkül, váltás után szokatlan is volt egy darabig, hogy nem napi 2-4 alkalommal kell töltőért nyúlni.

Szóval tényleg egyéni preferencia, mindkettő jó telefon és jó pár évet még biztosan kihoznak magukból.

2021. jan. 5. 00:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!