Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Feltelepítette már valaki az...

Feltelepítette már valaki az Életmentő alkalmazást a telefonjára, pontosabban regisztrálta magát benne a személyes adataival?

Figyelt kérdés

Egy újabb app ami ismét a személyes adatainkért sóvárog (teljes név, tel.szám stb.), viszont cserébe elég hasznosnak tűnik. Csak kíváncsi vagyok, kb. hányan bíznak benne és csak én lehetek-e inkább túl bizalmatlan.

Igen, tudom hogy ezeknek is létezik adatkezelési szabályzata amiben fűt-fát ígérnek, de pont egy szoftvercégnek is volt nemrég egy botránya a felhasználói adatokkal való visszaélés miatt. Kinek mi a véleménye erről?

2020. nov. 2. 12:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
39%
És mi van ha a letépett karodon van az az újjad amivel feloldod a telefont...?
2020. nov. 4. 16:53
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
Gondolom az idiótáknak az nem jutott eszébe, hogy az app nem csak annyiból áll, hogy van egy nagy gomb, hogy SEGÍTSÉG!, csak pofáznak anélkül hogy felrakták volna.
2020. nov. 4. 16:54
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
Meg letépett karokról hallucináltok.
2020. nov. 4. 16:55
 14/18 anonim ***** válasza:
64%
Megint egy Marika néni, aki félti a pogácsa receptjét, vagy mi a tök?
2020. nov. 5. 01:40
 15/18 anonim ***** válasza:
76%

Ogen, a fotelből nézve teljesen más a világ.

A tesóm a segélyhívóban dolgozik, és amikor beszélünk, szoltam hallani a havásokat. Ha balesetről van szó és a hívó is érintett, 90 %-ban dezorientáltak. Ordítozás sikítozás, alap kérdésekre nem tudnak rendesen válaszolni.

Nem arról van szó hogy elesett a biciklivel és eltört a mobil, hanem amikor tényleg folyik a vér. Ilyenkor nem mindegy hogy a mentőt Baja vagy Vaja településre indítják, mint ahogy a valóságban is történt. Mint ahogy olyan is volt, hogy a híváskor korrektnek tűnő helyszín leírás lényegében semmiben nem egyezett a valósággal. Számos esetben a hívó azt mondja hogy küldjenek mentőt és leteszi a telefont.

Velem is történt már baleset, nem volt letépett kar, de motorral egy gyalogossal ütköztem, mindketten eszméletlen állapotban voltunk(némi repülést követően), a kórházban ébredtem. Volt nálam mobil. Szerencsére ez olyan helyen történt, ahol sok járókelő látta is az esetet. Az megint más dolog, hogy egy járókelő sem telefonált. Egy közelben lakó hallotta a csattanást (amikor a repülő motorom földet ért), és kinézett az ablakon. Egyedül ő segített, mindenki más húzta el a csíkot.

Nem volt ilyen alkalmazásom.

Ahogy fateromnak sem. Miskolcon agyhalottra rugdosták. Nem volt nála iratok, nem tudták ki ő.

Nem azt kell firtatni hogy milyen esetben nem ér semmit egy ilyen.

Hanem azt, hogy sose lehet tudni mikor mentheti meg valakinek az életét, egészségét, akármit.

2020. nov. 5. 06:58
 16/18 anonim ***** válasza:
86%

Már a 112-t felhívva is megkérdezi a telefon, hogy engedem-e a GPS adataim átvitelét.

Múltkor megtettem, és azonnal tudták, hogy hol vagyok, mindenféle app nélkül is!

2020. nov. 5. 14:11
 17/18 A kérdező kommentje:

#14: és ha Marika néni vagyok pogácsareceptekkel akkor mi van? Attól még hogy nincs dollármilkákhoz köthető üzletem, máris nyugodtan teregessem mindenhova az összes adatomat?

#15: köszi amit írtál, de csak kíváncsiságból: hogyhogy nem voltak faterodnál iratok? A telefonját nem vették el akkor?

@Doszka: jó tudni amit írtál, de mondjuk az én GPS-em sokszor cserben hagyott már, kb. az első 10 percben mindig ugyanazt a más megyében lévő kis falut jelzi ahol még sosem voltam. :D Gondolom a 112-nél meg nem biztos hogy van türelmük kivárni amíg a gps-em magához tér - ezt most csak azért írtam mert esetleg nem egyedül vagyok efféle "megbízható" telós gps-szel, esetleg valaki nem is tudna róla hogy hülyeséget jelezne neki vészhelyzetben - azért remélem ez elég ritka eset :)

2020. nov. 5. 14:37
 18/18 anonim válasza:
53%

Én telepítettem, használni még nem kellett. Egyébként a Vodafone az app fejlesztője, hidd el, többet is tudnak rólad az app nélkül is.

Nagyon hasznos tud lenni, aki nem volt még vészhelyzet közelében, annak szinte elképzelhetetlen, hogy néha mik mennek segélykérés közben. Teljes felfordulás néha..

Ebben az appban tudsz mentőt hívni, megkeresni a hozzád legközelebbi defibrillátort és még ritmusadó is van benne újraélesztéshez.

2021. jan. 10. 15:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!