Feltelepítette már valaki az Életmentő alkalmazást a telefonjára, pontosabban regisztrálta magát benne a személyes adataival?
Egy újabb app ami ismét a személyes adatainkért sóvárog (teljes név, tel.szám stb.), viszont cserébe elég hasznosnak tűnik. Csak kíváncsi vagyok, kb. hányan bíznak benne és csak én lehetek-e inkább túl bizalmatlan.
Igen, tudom hogy ezeknek is létezik adatkezelési szabályzata amiben fűt-fát ígérnek, de pont egy szoftvercégnek is volt nemrég egy botránya a felhasználói adatokkal való visszaélés miatt. Kinek mi a véleménye erről?
Mi a félelmed, milyen adataiddal élnének vissza, milyen módon?
Ha dollármilliárdoshoz közelítő nagyvállalkozó vagy (az egész országban van ilyenből 3), vagy vezető politikus, akkor megértem.
Nade, egy alkalmazottként dolgozó átlagembert mégis miben befolyásolna?
A legnagyobb potenciális visszaélés az lehet, hogy kapsz az emailedre néhány SPAM-et.
Válaszolva a kérdésre: az appot nem tartom fontosnak, azért nem regisztrálok.
Kiegészítem magam annyival, hogy ráadásul, ha jól láttam, ez dedikált Apple alkalmazás.
Ha van a világon cég, aki nem akarna adatvisszaéléses botrányt, az az Apple.
Rosszul láttad. Androidra is van.
És ha baleset van, sokat segíthet, hogy nem az "....őő... nem tudom milyen számú úton, de a...a hogyishívják már azt a falut, ami ott van 10 percre az autópályától, na azután öt percre...." jellegű helymeghatározási kísérlet helyett azonnal a pontos helyszínt kapja a diszpécser.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!