Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Egy új frissítés óta csak...

Egy új frissítés óta csak nekem merül jobban a telefonom?

Figyelt kérdés

Xiaomi pocophone F1 telefonom van.

Frissítették miui 12-re és azt vettem észre hogy jobban merül az akksija. Pl egy éjszaka alatt több mint 10%-ot ami eddig nem volt.

2020. okt. 30. 04:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Legjobb tudásom szerint a MIUI12 -vel nem törölte a gyártó egyik típusról sem (bár lehet hogy tévedek). Elvileg ugyanott kellene lennie, ahol frissítés előtt volt, kivéve ha már túl vagy a gyárizáson (akkor az első lapon kellene lennie), vagy esetleg a frissítésben más csomagazonosítót kapott (amit kétlek).

Ha nincs ott, ahol volt, akkor launcher beállításoktól függően:

A) A legutolsó lapra került.

B) A legelső üres ikonhelyre került.

Ha esetleg a gyártó mégis kivette a frissítésből, akkor

com.mi.globalbrowser

csomagazonosítóval megtalálható még a play áruházban is:

[link]

2020. okt. 31. 14:01
 12/18 A kérdező kommentje:

Le lett tiltva a böngésző de nem tudom miért, azt visszaállítottam.

A merülés még probléma

2020. okt. 31. 18:09
 13/18 A kérdező kommentje:
Váratlan "esemény". Újraindítottam a telefont. Arra lettem figyelmes hogy megint eltűnt a mi böngésző. A play áruházban megint azt írja hogy le van tiltva. Ezt miért csinálja?
2020. okt. 31. 21:09
 14/18 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva nem tudom, miért van ez a tiltás a Mi böngésző esetében. Viszont a play áruházban is többen panaszkodtak erre a jelenségre...

Talán ezt is és a merülést is megoldaná egy gyári beállítások visszaállítása.

Én csak annyi tapasztalattal rendelkezek, amit a saját (Redmi Note 8Pro) készülékemen látok (ahol nincs ilyen tiltás a Mi böngészőre), illetve amit a neten itt-ott olvasok... Az én mobilomon a merülés szempontjából nagyon sokat segített a gyári beállítások visszaállítása, kb 15% -al jobb az akkuidő, mint MIUI11 -el volt. Az akkuidő a frissítés és a gyárizás közt kb 40% -al volt rosszabb, mint a MIUI11 -el (a frissítés előtt).

...

A MIUI11 -ről váltás (frissítés) előtt utána olvastam, milyen tapasztalata van ugyanezzel a készülékkel más felhasználóknak MIUI12 -vel. A user -ek többsége az akkuidőre panaszkodott (gyors merülés), viszont volt több hozzászólás, ami arról szolt, hogy a gyárizás után az akkuidő helyreállt. Emiatt döntöttem úgy, hogy frissítek, aztán ha nagyon rossz az akkuidő, akkor csinálok egy gyárizást (természetesen adatmentés után) és meglátom mire jutok. A gyárizás nekem nagyon sokat segített, pedig visszaraktam MI Cloud -ból és play áruházból minden alkalmazást, mivel nem volt minden régebbi app kompatibilis a frissebb rendszerrel és ugyanúgy használom mindet, mint MIUI11 -en.

Röviden: azt javaslom, ments le mindent a készülékről, ha még nem tetted és gyári beállítások visszaállítása után nézd meg rendben van -e minden. Ha a MI böngésző utána is tiltva lesz, akkor alk. kezelőben minden újraindítás után szükséges lesz (sajnos) az újraengedélyezése... Az akkuidőn viszont nagyon nagy valószínűséggel ez sokat fog javítani.

Esetemben a frissítés után az új rendszer migrált több régi (elvileg a rendszerrel nem is kompatibilis alkalmazást), amik futtatása (és maga a migrálás is) nagyon erőforrás igényes volt.

Természetesen tisztában vagyok vele (az Android -ot ismerve), hogy ugyanígy migrált az új rendszer több adatot/konfigurációt is a régi rendszerből, amik az adatok/beállítások megörzése szempontjából fontosak, viszont felemészti emiatt a rendszer az erőforrásokat, ami gyorsabb merülést eredményez. Emiatt javasolt a nagy frissítések után a gyári beállítások visszaállítása. A gyárizás viszont töröl mindent a készülékről, emiatt érdemes előtte lementeni mindent (épp azért migrál a rendszer frissítéskor, hogy egy automatikus frissítés után is legyen a felhasználónak lehetősége az adatok lementésére a gyárizás előtt).

2020. nov. 1. 06:56
 15/18 A kérdező kommentje:
Hát gyárizást most sajnos nem tudom megtenni.
2020. nov. 1. 08:48
 16/18 anonim ***** válasza:

Miért nem?

Attól tartok, más módon nem fogod tudni az akkuidőt javítani...

2020. nov. 1. 10:52
 17/18 A kérdező kommentje:

Rengeteg adatok van.

A telefon tárhelyének a 2/3-a relé van. Ezt nem tudom sehova elmenteni.

2020. nov. 1. 11:52
 18/18 anonim ***** válasza:
Léteznek felhő alapú tárhelyek is (mega; Google drive; Dropbox; stb.) melyek közül vannak olyanok is, ahová több különböző regisztrációval már több terabájtos tárhely kapacitás is elérhető. Így a felhőbe is lehet adatokat menteni (én is ezt csinálom hosszú ideje)...
2020. nov. 1. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!