A mobiltelefonoknak (okostelefon) van IP címe, vagy bármi ami alapján visszakövethető?
IP cím
MAC cím
IMEI szám
Telefonszám
elég sokflée módon be lehet azonosítani
a mobilnetes IP-t a mobilszolgáltatódtól kapod - dinamikus.
A wifit meg onnan ahol vagy. Ha otthon akkor a saját routeredben tudod beállítani hogy DHCP-n vegye fel, vagy asz neki fix IP-t. De kifelé itt is a szolgáltató adja az IP-t vagy NAT-olt, vagy amiben megegyeztél a szolgáltatóval.
Tehát ha én egy nem otthoni wifi hálózathoz csatlakozok, akkor onnan kapom az IP címet?
A kérdés az, hogy az látható valami alapján hogy pl én ezzel a készülékkel csatlakoztam?
"nem otthoni wifi hálózathoz csatlakozok, akkor onnan kapom az IP címet?"
igen... szerinted honnan kapnád? :DDDD
"látható valami alapján hogy pl én ezzel a készülékkel csatlakoztam?"
igen.
MAC cím például.
de simán lekérhető a böngésző, a készülék stb. típusa...
telefon, tablet esetén a helyinfót is le lehet kérni gond nélkül.
ha el akarod magad rejteni, arra azért rá kell készülni.
Ahogy az utolsó is mondta, rengeteg módon követni lehet az eszközt, ha valaki nagyon akarja.
Rajtad meg látszik, hogy közel vagy a számítástechnikai analfabéta szinthez, szóval hanyagolnék minden illegális dolgot a helyedben.
Egyszerű felhasználó vagyok, nem informatikus.
Nem illegális dolog miatt kérdeztem, hanem mert érdekelt.
Ha érdekel:
Igen, ha hálózathoz csatlakozik, akkor kap egy hálózati címet. Ez ma a TCP/IP hálózatot és IP címet jelent. Enélkül nem tud adatot küldeni/fogadni a hálózaton. Mobiltelefonok esetében ez gyakorlatolag minden esetben dinamikus címet jelent, amit az adott hálózat oszt neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!