Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mobiltelefonok minimum 20...

Mobiltelefonok minimum 20 megapixel (valódi,nem trükközött) felbontással. Tudtok ilyeneket?

Figyelt kérdés

egy nokia 1020-asom van 41 mpxes felbontással. remek minőséggel,detöbb tekintetben már elavult. éjszakai fotó kézből necces, lassú a mentése, nappal se minden kép éles.

mobilos fotózáshoz keresek legalább valódi 20 Mpxes telot, ami minőségben is jó nappal és éjszaka egyaránt, ami megközelíti a 1020-ast minőségben. van ilyen? évjárat mindegy. sajnos még a legújabb gépek sem érik el az 1020-as minőségét,hiába van meg a felbontás. nem élesek. egy iphone remek képeket lő,de csak 12 mpx ,ami nekem kevés.

2020. aug. 6. 16:59
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Fotózáshoz,ha ilyen elvárások vannak, akkor valami normális digitális fényképezőgép
2020. aug. 6. 17:10
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Mobilos szenzorméret mellet 8 mp felett minden csak parasztvakítás.
2020. aug. 6. 17:20
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Miért kevés a 4 megapixel? Mekkora méretben nyomtatod a képeket, amiket telefonnal lőttél? 4 megapixelből anno A/3-as nyomatokat készítettünk, nem is volt vészes. 12 megapixelből A/2 méretben jó eredményt kéne kapni. Többet úgysem tud információban átadni maga a kamera apró lencséje sem. A 41 megapixel semmire nem jó szerintem, csak feleslegesen nagy képeket készít, de nem véletlen, hogy a csúcs DSLR-eknek sincs akkora felbontása általában, mert egy olyan optika, ami azt kiszolgálná, 3-4 csúcs iPhone ára.
2020. aug. 6. 17:23
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, azt akartam kérdezni, hogy miért kevés a 12 megapixel? De a lényeg ugyanaz.
2020. aug. 6. 17:24
 5/17 A kérdező kommentje:
#1 és tudnál ajánlani egyet,vagy többet? nekem inkább a felbontás számít,és hogy legyenek lehetőleg "élesek" a részletek is,d elegalábbis ne legyen elmosódott. kézben azért elférjen kényelmesen,az nem baj,ha nehezebb,de legyen könnyen hordozható. :)
2020. aug. 6. 17:28
 6/17 A kérdező kommentje:

#3 a nokia 1020-as 41mpx-es képei - legalábbis nekem laikusnak - nagyon részletesek,nem elmodósottak,csak gyenge az autofókusza és emiatt nem mindig sikerülnek élesre, ezért gondoltam,h más ujabb telefon,vagy fényképezőgép egy normális autofokusszal ezt hozni tudja.

nekem valahogy fontos a mélyélesség is. nem nyomtatok. de belenagyítva viszont szeretném,ha részlketesebb lenne és ahogy látom ez 12 megapixelnél nem lehetséges.

szóval az 1020as az etalon. ehhez képest kéne hasonló.

2020. aug. 6. 17:34
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
A probléma a szenzorméret nem a felbontás. Egyszerűen túl kicsi a szenzor. Ez a probléma. A 108MP-s csoda telefon kamera is csak azért ennyi hogy aztán a zajszűrő szoftver csináljon belőle egy használható 12 MP-est.
2020. aug. 6. 17:38
 8/17 A kérdező kommentje:

a nokia 1020as szenzormérete anno 2013 környékén 1/1.5 inches volt. még most is az egyik legjobb a mobilok közt..a kompaktokat verte simán. azóta az utóbbi 1-2 évben egy-két mobil kijött nagyobbal (talán a huaewi p40pro),de a képeik nem részletesek valami miatt...

2020. aug. 6. 17:49
 9/17 A kérdező kommentje:
de szívesen vszek egy hasonló szenzormérettel nagy megapixelsűrűséggel normál fényképezőgépet is. mondjuk inkább hazsnáltan venném,mert erre nincs 100 ezer forintom egy újra.
2020. aug. 6. 17:53
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, még mindig nem érted. Nem a megapixel a probléma. Egyszerűen a mobil játék-objektívje nem képes kirajzolni arra a fél körömnyi érzékelőre 41 millió képpontnyi információt. Ne vergődj a megapixeleken. Egy rendes érzékelőméretű fényképezőgép egy normális objektívvel 10-12 megapixellel olyan képet produkál, hogy nem lehet egy lapon emlegetni egy telefon képével.

De próbáld ki jó fényviszonyok között:

A 41 megapixeles Nokiáddal fotózz le egy mérőszalagot. Húzd ki 1,6 méter hosszan, az 1600 mm, és ha a milliméter-vonalak és a szünetek arányát nézzük, kb. 4:1, azaz az 1600 milliméter kb. 8000 képpont szélességű lesz a te telefonoddal. Ami 16:9 képaránnyal 36Mpixnek felel meg. Távolodj el annyira, hogy a mérőszalag pont kitöltse a kép szélességét. Figyelj, hogy a mérőszalagra fókuszáljon, aztán lőj egy képet.

Ha látszanak a vonalak élesen, tudja a 41 Mpx-et, ha nem, menj egyre közelebb, aztán amikor látszanak a vonalak, számold ki, mekkora a valós felbontásod.

A sajátomat (Galaxy S7) most ellenőrizem le, a 4032x3024 (12Mpx) még megvan, egy 80 centis mérőszalagot befogva még ott vannak a vonalak.

1,2 méterre kihúzva már "bevérzett a szeme", csak a számok látszanak, a vonalak helyén pedig milliméterenként szinátmenetes hullámzás, de nem nevezném őket vonalnak.

2020. aug. 6. 20:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!