Mobiltelefonok minimum 20 megapixel (valódi,nem trükközött) felbontással. Tudtok ilyeneket?
egy nokia 1020-asom van 41 mpxes felbontással. remek minőséggel,detöbb tekintetben már elavult. éjszakai fotó kézből necces, lassú a mentése, nappal se minden kép éles.
mobilos fotózáshoz keresek legalább valódi 20 Mpxes telot, ami minőségben is jó nappal és éjszaka egyaránt, ami megközelíti a 1020-ast minőségben. van ilyen? évjárat mindegy. sajnos még a legújabb gépek sem érik el az 1020-as minőségét,hiába van meg a felbontás. nem élesek. egy iphone remek képeket lő,de csak 12 mpx ,ami nekem kevés.
#3 a nokia 1020-as 41mpx-es képei - legalábbis nekem laikusnak - nagyon részletesek,nem elmodósottak,csak gyenge az autofókusza és emiatt nem mindig sikerülnek élesre, ezért gondoltam,h más ujabb telefon,vagy fényképezőgép egy normális autofokusszal ezt hozni tudja.
nekem valahogy fontos a mélyélesség is. nem nyomtatok. de belenagyítva viszont szeretném,ha részlketesebb lenne és ahogy látom ez 12 megapixelnél nem lehetséges.
szóval az 1020as az etalon. ehhez képest kéne hasonló.
a nokia 1020as szenzormérete anno 2013 környékén 1/1.5 inches volt. még most is az egyik legjobb a mobilok közt..a kompaktokat verte simán. azóta az utóbbi 1-2 évben egy-két mobil kijött nagyobbal (talán a huaewi p40pro),de a képeik nem részletesek valami miatt...
Kérdező, még mindig nem érted. Nem a megapixel a probléma. Egyszerűen a mobil játék-objektívje nem képes kirajzolni arra a fél körömnyi érzékelőre 41 millió képpontnyi információt. Ne vergődj a megapixeleken. Egy rendes érzékelőméretű fényképezőgép egy normális objektívvel 10-12 megapixellel olyan képet produkál, hogy nem lehet egy lapon emlegetni egy telefon képével.
De próbáld ki jó fényviszonyok között:
A 41 megapixeles Nokiáddal fotózz le egy mérőszalagot. Húzd ki 1,6 méter hosszan, az 1600 mm, és ha a milliméter-vonalak és a szünetek arányát nézzük, kb. 4:1, azaz az 1600 milliméter kb. 8000 képpont szélességű lesz a te telefonoddal. Ami 16:9 képaránnyal 36Mpixnek felel meg. Távolodj el annyira, hogy a mérőszalag pont kitöltse a kép szélességét. Figyelj, hogy a mérőszalagra fókuszáljon, aztán lőj egy képet.
Ha látszanak a vonalak élesen, tudja a 41 Mpx-et, ha nem, menj egyre közelebb, aztán amikor látszanak a vonalak, számold ki, mekkora a valós felbontásod.
A sajátomat (Galaxy S7) most ellenőrizem le, a 4032x3024 (12Mpx) még megvan, egy 80 centis mérőszalagot befogva még ott vannak a vonalak.
1,2 méterre kihúzva már "bevérzett a szeme", csak a számok látszanak, a vonalak helyén pedig milliméterenként szinátmenetes hullámzás, de nem nevezném őket vonalnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!