A páromat hívosgatja valaki Sri-Lankáról, de nem veszi fel a telefont. Mit lehet ilyenkor tenni, mert ez már idegesítő?
"Mert nem ismerek senkit onnan, így biztosan tudom, hogy ezt a hívást nem emberek kezdeményezték."
Bakker, engem se ismersz, ha onnan hívnálak, sose értettem ezt a b~ziságot.
Kanadában élek, időnként megyek Magyarországra. És nem egyszer van olyan, ha fel kell hívnom valakit, nem veszi fel a telefont. Legutóbb egy lakásügyletet akartam elintézni, egy ismerősömet hívtam, hogy ő hívja már fel azt akit én akarok, de neki sem vette fel. Utóbb kiderült hogy nem volt kiírva a száma. Amikor megint mentem, és találkoztam az illetővel, természetesen már lecsúsztam a lehetőségről. Mondtam hogy már hónapokkal előtte próbáltam elérni én is, meg mással is hívattam.
Azt mondta hogy ja, ő nem szokott ismeretlent felvenni.
Mondtam neki, hogy elnézést, de nem lehetek benne rögtön a telefonja névjegyzékében. Szóval erról ennyit. De ez nem egyedi eset, sokszor van ilyen.
Amúgy meg még senkinek nem tört le a keze attól hogy felveszi a telefont, meg a szüzességet se lehet telefonon keresztül elvenni, se egyenleget, se agyat nem szívnak le közben.
Helyes, hogy ha adott országból nem ismer valakit, akkor nem veszi fel, végsősoron SMS üzenet is küldhető amelyben a küldő fél egyértelműen beazonosítja magát a fogadó fél számára. Túl sok a robot-számú hívásos csalás, akik egyetlen csörgés után vonalat bontva visszahívásra várnak, hogy az illető majdani telefonszámláján szembesüljön a döbbenetes összegekkel.
Mostanában mintha felpörgött volna ez, én egy héten kéretlen hívásokat is kaptam, valamint egy szöveges üzenet is érkezett: "ellenőrzésre van szükség, kérjük kattintson ide és adja meg adatait" - és egy hivatkozás ezután. Keresővel rákeresve rögtön kidobta, hogy erre specializálódott adathalász, vagy kamu regisztrációra rábeszélő oldal.
A #11-es sem lehet valami eszes, ha a nagy bizniszbe nem fért bele neki egy SMS.
🤣
"A #11-es sem lehet valami eszes, ha a nagy bizniszbe nem fért bele neki egy SMS."
Próbáltam, de a vezetékesre hiába küldtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!