Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A páromat hívosgatja valaki...

A páromat hívosgatja valaki Sri-Lankáról, de nem veszi fel a telefont. Mit lehet ilyenkor tenni, mert ez már idegesítő?

Figyelt kérdés
2020. szept. 20. 05:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
78%

"Mert nem ismerek senkit onnan, így biztosan tudom, hogy ezt a hívást nem emberek kezdeményezték."

Bakker, engem se ismersz, ha onnan hívnálak, sose értettem ezt a b~ziságot.

Kanadában élek, időnként megyek Magyarországra. És nem egyszer van olyan, ha fel kell hívnom valakit, nem veszi fel a telefont. Legutóbb egy lakásügyletet akartam elintézni, egy ismerősömet hívtam, hogy ő hívja már fel azt akit én akarok, de neki sem vette fel. Utóbb kiderült hogy nem volt kiírva a száma. Amikor megint mentem, és találkoztam az illetővel, természetesen már lecsúsztam a lehetőségről. Mondtam hogy már hónapokkal előtte próbáltam elérni én is, meg mással is hívattam.

Azt mondta hogy ja, ő nem szokott ismeretlent felvenni.

Mondtam neki, hogy elnézést, de nem lehetek benne rögtön a telefonja névjegyzékében. Szóval erról ennyit. De ez nem egyedi eset, sokszor van ilyen.

Amúgy meg még senkinek nem tört le a keze attól hogy felveszi a telefont, meg a szüzességet se lehet telefonon keresztül elvenni, se egyenleget, se agyat nem szívnak le közben.

2020. szept. 20. 09:48
 12/17 anonim ***** válasza:

Helyes, hogy ha adott országból nem ismer valakit, akkor nem veszi fel, végsősoron SMS üzenet is küldhető amelyben a küldő fél egyértelműen beazonosítja magát a fogadó fél számára. Túl sok a robot-számú hívásos csalás, akik egyetlen csörgés után vonalat bontva visszahívásra várnak, hogy az illető majdani telefonszámláján szembesüljön a döbbenetes összegekkel.

Mostanában mintha felpörgött volna ez, én egy héten kéretlen hívásokat is kaptam, valamint egy szöveges üzenet is érkezett: "ellenőrzésre van szükség, kérjük kattintson ide és adja meg adatait" - és egy hivatkozás ezután. Keresővel rákeresve rögtön kidobta, hogy erre specializálódott adathalász, vagy kamu regisztrációra rábeszélő oldal.

2020. szept. 20. 10:04
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Remelem visszahivtatok, mert akkor borsos szamlatok lesz 😂
2020. szept. 20. 10:32
 14/17 anonim ***** válasza:
6%

A #11-es sem lehet valami eszes, ha a nagy bizniszbe nem fért bele neki egy SMS.

🤣

2020. szept. 20. 12:13
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"A #11-es sem lehet valami eszes, ha a nagy bizniszbe nem fért bele neki egy SMS."

Próbáltam, de a vezetékesre hiába küldtem.

2020. szept. 20. 12:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Tiltólista
2020. szept. 20. 14:55
 17/17 anonim ***** válasza:
Nálam is volt több ilyen! Nincs senki közvetlen ismerős külföldön, ezért nem is foglalkoztam az ilyenekkel, láttam hogy külföldi országhívó van a szám elején, és így automatikusan a piros kagylót húztam! Ha nem veszi fel, vagy ugyanígy egyből megszakítja, akkor semmi baja nem lesz belőle, és egy idő után megúnják ezek az idióták!
2020. szept. 20. 17:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!