Hány százalékig merülhet le és töltődjön fel az okostelefon akkuja? Melyik a legjobb az akkunak?
Tökmindegy, nem kell foglalkoznod vele.
Inkább arra figyelj, hogy ne melegedjen túl. (ne hagyd a napon, ne takard le töltés közben stb.)
Az akkunak az a legjobb ha félig feltöltve elteszed a szekrénybe, és évente előveszed és rátöltesz ha kell.
A felhasználónak meg az a legjobb, ha használja szükségletei szerint.
Az, hogy neked mi a fontos, te döntöd el.
Az akku élettartamát nagyjából a töltés kisütés ciklusok határozzák meg.
Nagy általánosságban igaz, hogy lehet óvni, kevésbé intenzív ciklusokkal, pl. nem eljesen feltöltve, nem teljesen kisütve. De ez csak általánosság.
Ha vigyázol rá akkor is kimúlhat egy év alatt, és ha nem vigyázol rá, akkor is tarthat soká.
Én 3 és fél éve minden este töltőre rakom attól függetlenül hogy mennyire van lemerülve, és reggelig ott marad.
Az akku kiváló állapotnak örvend mindezek ellenére.
Szóval nagyjából nettó kitolás magaddal, azzal szórakozni, hogy "megóvd" az akkut.
Az akku töltöttségére a telóban lévő töltésvezérlő ügyel.
Az be van lőve egy optimális értékre, bízd rá a telód nyugodtan, azok a mérnökök akik tervezték, valószínűleg nem itt a gyakorin kérdezgetve szerezték a tudásukat.
Én attól függ volt már 9%raktam telefonom töltöre volt hogy 20% volt 40% is .este szokott töltötte kerülni.reggelig ott is marad.
Tabletem ugyan ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!