Meg illet a garancia vagy nem?
Figyelt kérdés
Sógorom tavaly nyáron vásárolt egy telefont 2 éves hűségnyilatkozattal és a telefonra is vállalt 22 havi törlesztést. A megvásárlást követően egy hónapra kapott egy sokkal jobb készüléket a fiától a születésnapjára. A szolgáltatótól vásárolt készüléket ezért nem használta tovább. A készüléket el adta nekem azzal a feltétellel hogy a megmaradt készülék törlesztő részleteket fizetem tovább én. Ez gyakorlatban annyit jelent hogy oda adtam neki minden hónapban a törlesztő részletet. a Készülék meghibásodott és hiába van nálam a garancia papír meg a számla a szolgáltatónem hajlandó a készüléket megjavítani mondván a telefon IMEI száma alapján nem az én készülékem és örüljek hogy nem tiltják le. A sógorom és köztem papír nem készült az adásvételről és hiába mondtam a sógoromnak hogy írjunk egy papírt arra ő nem hajlandó mint ahogy arra sem hogy ő járjon el. Meghatalmazást sem kíván adni hogy a nevében eljárhassak. Megtagadhatja a garanciás javítást a szolgáltató? A garanciajegyen az van hogy "A jótállásból eredő jogokat a dolog tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti" A Garanciajegy eleve nem is névre szóló csak a számla.2020. aug. 29. 07:36
21/24 anonim válasza:
melyik üzletben volt ez amúgy?
22/24 A kérdező kommentje:
A vétel a Hevesi partner üzletben.
2020. aug. 29. 20:32
23/24 anonim válasza:
"A Huawei.-nél is voltam ők elutasították a termék felelősségüket."
Mi volt az indok az elutasításnál.
Vittem én is tavasszal Huaweit a József krt-ra, és csak a garancia papírt kérték.
24/24 A kérdező kommentje:
Szerintük külső hatás érte azaz véleményük szerint le lett ejtve. Nem volt le ejtve egyszerűen el tört a kijelző. 6 hónapon belül történt tehát a Ptk szerint velelnezni kell hogy a hiba már a vásárláskor is fenn állt. Nem azt mondom hogy már akkor el volt törve de anyag hiba lehetett de nem is vizsgálták meg.
2020. aug. 30. 09:05
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!