Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Meg illet a garancia vagy nem?

Meg illet a garancia vagy nem?

Figyelt kérdés
Sógorom tavaly nyáron vásárolt egy telefont 2 éves hűségnyilatkozattal és a telefonra is vállalt 22 havi törlesztést. A megvásárlást követően egy hónapra kapott egy sokkal jobb készüléket a fiától a születésnapjára. A szolgáltatótól vásárolt készüléket ezért nem használta tovább. A készüléket el adta nekem azzal a feltétellel hogy a megmaradt készülék törlesztő részleteket fizetem tovább én. Ez gyakorlatban annyit jelent hogy oda adtam neki minden hónapban a törlesztő részletet. a Készülék meghibásodott és hiába van nálam a garancia papír meg a számla a szolgáltatónem hajlandó a készüléket megjavítani mondván a telefon IMEI száma alapján nem az én készülékem és örüljek hogy nem tiltják le. A sógorom és köztem papír nem készült az adásvételről és hiába mondtam a sógoromnak hogy írjunk egy papírt arra ő nem hajlandó mint ahogy arra sem hogy ő járjon el. Meghatalmazást sem kíván adni hogy a nevében eljárhassak. Megtagadhatja a garanciás javítást a szolgáltató? A garanciajegyen az van hogy "A jótállásból eredő jogokat a dolog tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti" A Garanciajegy eleve nem is névre szóló csak a számla.

2020. aug. 29. 07:36
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
A sógorod se kicsit kötsög, hogy nem képes aláírni egy meghatalmazást.
2020. aug. 29. 09:42
 12/24 A kérdező kommentje:
11. Ment a zöld pipa :-)
2020. aug. 29. 09:57
 13/24 anonim ***** válasza:

A sógorod marha jól járt azzal, hogy levetted a nyakáról a havi törlesztőrészleteket (különben ha nem fizeti megütötte volna a bokáját, hiába nem használja a készüléket), mégsem képes cserébe annyira, hogy írjon egy meghatalmazást, vagy intézze Ő a dolgot?

Tényleg nagyon "rendes", ahogy #11 is írta...

Ezek után én ha majd sikerült rendezni a dolgot, elfelejteném hogy van sógorom, addig viszont minden nap minden percében ezzel idegesíteném szándékosan. Plusz ha még van törlesztőrészlet, azt biztos nem fizetném neki addig, amíg nem tesz valamit a javítás ügyében hisz arról sincs semmilyen papír, hogy Te átvetted volna a fizetési kötelezettséget...

Remélem vagy tudjátok ezt rendezni "házon belül", vagy jó nagy összeg van még, ami miatt majd aggódhat a sógorod...

2020. aug. 29. 11:15
 14/24 anonim ***** válasza:

Most esik le, hogy tavaly nyáron vette... Akkor az már nem olyan nagyon nagy összeg, ami még hátravan, de ha nem fizeti, megnőhet az szépen...

Ha ő szivat azzal, hogy nem tesz semmit a javítás ügyében, Te szivasd azzal, hogy a már működésképtelen telót nem fogod tovább fizetni és reméled, a behajtó majd jól lehúzza...

2020. aug. 29. 11:21
 15/24 A kérdező kommentje:
5 havi részlet van mert mindig felkerekitettem az összeget. Most van egy garancia nélküli készülékem. Nem tudom megértetni vele hogy a készül az nem hűség nyilatkozatot csak az előfizetés.
2020. aug. 29. 11:23
 16/24 anonim ***** válasza:

Bocsi, de ezt most nem tudom kibogarászni.

"Nem tudom megértetni vele hogy a készül az nem hűség nyilatkozatot csak az előfizetés."

Ez a mondat mit is akar jelenteni?

2020. aug. 29. 11:49
 17/24 A kérdező kommentje:
Nem tudom megértetni vele hogy a készülék az nem hűség nyilatkozatos csak az előfizetés.
2020. aug. 29. 11:58
 18/24 A kérdező kommentje:
Felhívtam a Telekomot hogy ők mit mondnak az esettel kapcsolatban. Természetesen úgy adtam elő hogy a sógorom az telekomos és csak most kívánom átvenni a telefont a sógoromtól. A válsz az volt hogy minden további nélkül megtehetem. Bármelyik Telekom üzletben érvényesíthetném a garanciát mindaddig amíg a tartozás nem merül fel és be tudom mutatni a garanciajegyet meg a számlát. A Vodafone menjen a jó qrva anyjába.
2020. aug. 29. 12:23
 19/24 anonim ***** válasza:
#18, pont ezt írtam a #9-es válaszomban. Nekem sem volt szükségem a szüleimre, vagy bármilyen iratra a garanciám érvényesítéséhez a hivatalos márkaszervizben, és a Telekom sem szólt érte, sőt mondták, hogy egész nyugodtan mehet a dolog.
2020. aug. 29. 12:27
 20/24 A kérdező kommentje:
Utoljára írok a Vodafone-nak egy szép levelet aztán meg szerintem bíróság lesz belőle mert ez a Vodafone egy vicc.
2020. aug. 29. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!