Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Az új telefonokból miért nem...

Az új telefonokból miért nem lehet kivenni az akkumlátort?

Figyelt kérdés

2020. aug. 25. 11:27
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Sok esetben a vízállóság miatt. Ha olyan könnyen szét lehetne szedni a telefont, akkor nem lenne vízálló.
2020. aug. 25. 11:34
 2/11 anonim ***** válasza:
96%
célszerszámmal ki lehet, én már cseréltem magamnak ragasztott akksit
2020. aug. 25. 11:35
 3/11 anonim ***** válasza:
89%

- rengeteg helyet megspórolnak azzal, hogy nem kell kivehetőre készíteni

- kiiktatnak egy meghibásodási lehetőséget

2020. aug. 25. 11:37
 4/11 anonim ***** válasza:
88%

Ki lehet venni, csak bonyolultabb. (Na nem mintha olyan nehéz lenne, hiszen "csak" a hátlapot kell leszedni, utána meg az akkut, a ragasztóval bajlódás a macerás)

Egyébként igen, így vízálló(bb) a telefon, meg valljuk be, van ennek olyan célja is, hogy a használó, ha tönkremegy az akku, akkor sokszor inkább a telefont cseréli le.

2020. aug. 25. 12:10
 5/11 anonim ***** válasza:
84%

"a ragasztóval bajlódás a macerás"

nem macera... ki kell húzni és kész. direkt úgy van az kitalálva, hogy az ember ne cumizza le magát.

2020. aug. 25. 12:18
 6/11 anonim ***** válasza:
69%

1:

Nyilván ez kamu. Kezdve azzal, hogy a legtöbb ilyen telefon nem vízálló, nekem van egy rakás más hordozható eszközöm, pl. sportóra, pulzusmérő, vízálló fényképezőgép, stb., stb., amelyeknek cserélhető az aksija. Ráadásul ahol a vízállóság ezen múlik, ott a tömítés meg fogja adni magát 1 éven belül, ha tényleg használod is vízben.

Az ok inkább az, hogy így egyszerűbb, kisebb helyet is foglal el, és már előtte sem volt erős a fogyasztói igény az aksi cserére, 1-2 évente úgyis cserélték a telefont. Ráadásul a powerbankek elterjedésével már a speciális, sok napos használatot igénylő célközönségnek sem érdemes pótaksikat vennie.

2020. aug. 25. 12:52
 7/11 anonim ***** válasza:
84%
#4 Biztos vagy benne? Mert én nem, konkrétan tudom, hogy nem egy típusnál az előlep felől kell indulni, le kell melegíteni a kijelzőt, és utána lehet csak minden mást lebonatni az akkuról. Kicsit olyan, mint a seggen keresztüli foghúzás, üdvözlöm aki kitalálta.
2020. aug. 25. 12:57
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezek után, amit leírtál, már nem vagyok benne biztos. :D

Nem vagyok szervizes, csak az otthoni telefonjaimról tudom, hogy mit és hogyan kell.

(Leginkább Huawei eszközök, de volt Lenovo-m és Samum is.)

2020. aug. 25. 13:11
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
A Samu ütésálló okostelefonjai ilyenek, ott a hátlap és az oldala egy darab anyagból van, csak az előlap felől bontható. TÉnyleg látszik rajta, hogy tervezetten az akku élettartama = a készülék tervezett élettartamával.
2020. aug. 25. 13:18
 10/11 Szervizmérnök úr ***** válasza:
100%

A gyártóknak több szempontból is jobb, gazdaságosabb.

Felhasználó szempontjából a méretek csökkenése, design.

Vízálló lehet éppen kivehető akkuval is, de az vastagabb.

De lehet, hogy előbb-utóbb rá lesznek kényszerítve a gyártók a cserélhető akkura, illetve a javíthatóság egyéb feltételeinek biztosítására.

Addig is, akit érdekel ilyen szempontból, telefon vásárlása előtt célszerű megnézni a belsejét Youtube-on, hogy mennyire szimpatikus felépítésű, szerelhető stb.

2020. aug. 25. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!