Miért old fel magától a telefonom néha? (Android, xiaomi)
Van egy pár hónapos xiaomi telefonom (note 8t). Be van rajta állítva egy arcfelismerős azonosítás.
Azt vettem észre hogy néha magától felold a készülék. Konkrétan arról van szó, hogy megnyomom a gombot vagy megtapizom a kijelzőt hogy felvillanjon a lezárt képernyő (idő, értesítések stb miatt) ezután elengedem és nem érek hozzá a készülékhez! Volt hogy el is mentem máshova, otthagytam az asztalon! És mikor legközelebb ránézek akkor fel van oldva, megnyitva a facebook vagy bármi amit előtte használtam...
Nem értem miért csinálja, elvileg az arcfelismerés nem kéne hogy feloldja, elvileg az csak megengedi hogy kód nélkül oldjam fel manuálisan.
Így nem sokat ér a képernyőzár... mit kezdhetnék vele, hogy ne oldja fel csak úgy? Mi okozza ezt a jelenséget?
Ha kiveszem akkor mindig a feloldómintát kell használnom, az meg borzasztó macera szerintem....
(Brutál izzadós kezem van, ujjlenyomatolvasó jó ha 10-ből 3-szor működik nekem.)
Az oldal arra való, hogy kérdéseket tegyenek fel a felhasználók. Én feltettem egy "how-to" kérdést, ha ez belőled indulatokat vált ki, az nem az én bajom. :)
Nem hinném azt se, hogy egyetlen kellemetlenség miatt "nokia gombos" (? :DDD ) telefont kéne vennem.
Köszi a kontribúciót azért. :)
"Brutál izzadós kezem van, ujjlenyomatolvasó jó ha 10-ből 3-szor működik nekem"
Akkor tanítsd újra.
A leggyorsabb és legbiztosabb nyitás.
Nyitás előtt ujjbegyedet ruhába törölni nem egy sérvokozó művelet.
Az arcfelismerés egy elég ronggyá bonyolított szoftverművelet, nem biztos, hogy a legszínvonalasabbat kapta a (gyanítom, hogy) nem csúcsmodell telód.
A Smart Lock, mint ok is jó gondolat, ha beállítottad bármi telóasszisztensen, hogy mondjuk mikor vagy otthon, egyéb "biztonságos" helyen, lehet, hogy alapértelmezetten nem zár le ott.
A kínai logikát nem vágom.
Egy Samsungon az ilyen dolgok alapértelmezetten mind zártak és elég egyértelműen kell beállítani, hol ne zárjon.
De kínai szoftver esetén vannak érdekes megoldások.
Mindig megtörlöm a kezem, ha nem tenném akkor a 3 se sikerülne. Többször is megadtam már az ujjlenyomatom.
Otthon se szeretném ha más piszkálná a telefonom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!