Vezeték nélküli töltő nek nagyobb a vesztesége mintha USB kábellel tölteni ugyanazt a mobilt?
Nem 100Ft, jóval kevesebb. Egy mobil akkuja kb 12Wh energiát tud tárolni. Vegyük a vezetékes töltés hatásfokát 80%-nak. Kétszeri átalakítás 230VAC --> 5VDC --> akkutöltő áramkör. A vezeték nélküli töltő kb. 50%, saját tapasztalat hogy ugyanarról a töltőről mekkora árammal tölt kábelen, mekkorával vezeték nélküli töltőn.
Napi egy teljes feltöltést feltételezve az egyik esetben 15Wh, a másik esetben 24Wh energiát igényel egy töltés. Az napi 7 Wh, egy hónap alatt 217 Wh, azaz kb. 9 Ft a mai árakon.
5. válaszolóval értek egyet jobban. Az a 9 Ft reálisabb mint a 100 Ft A kérdés lényegére válaszolva nyilván a vezeték nélküli töltés veszteségesebb mint a vezetékes ez tény de nem olyan nagy veszteség. Persze ha egy powerbankon menne a töltés úgy lenne feltünöbb hogy az a powerbank ami 2 teljes töltésre elég például az maximum vezeték nélküli töltésre talán másfél töltésre lesz elég vagy annyira sem.
Ezt így nem mértem le, de nekem feltűnt hogy ezzel a módszerrel jóval több energia megy pocsékba mint vezetékes töltéssel. Meg én a vezetékes módszert stabilabbnak látom és gyorsabbnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!