Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Iphone XR vagy SE? Melyiket...

Iphone XR vagy SE? Melyiket vegyem?

Figyelt kérdés

Ezen a kettőn gondolkozok. Az XR a káva nélküliség miatt tetstik, modernebb hatása van, viszont eggyel régebbi proci, kisebb pixelsűrűségű kijelző.

Az SE új, nagyon jó proci, sokáig lesz támogatott, de picit kicsinek érzem a 4,7-et, meg a forma is elavult kissé.

Megérné a 40-50 ezres felárat az XR? Egy évvel régebbi, nem lesz addig támogatott, mint az SE? 3 évig használnám minimum. A jelenlegi iPhone-om is 3 éves.

2020. jún. 22. 20:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
56%
Itt mindenki számmal van besorolva, én vagyok a kilenceske és a leendô tizenegyes, amint elküldöm.
2020. jún. 22. 21:44
 12/23 A kérdező kommentje:

Szép kis vita alakult ki.

Megnéztem a specifikációt, amit a #3-as válaszoló belinkelt. Nem is gondoltam volna, hogy ugyanaz a képpontsűrüség mindkét modellnél. Így és a jobb üzemidő végett valószínűleg akkor az XR lesz.

Egyébként a vitára visszatérve. Nem drága az iPhone egyáltalán! Persze ha egy 100 ezres androidossal hasonlítod össze, akkor drága, de csak ha az árat veted össze, amire mindenki hajlamos, csak én meg akkor felteszem a kérdést: a 100 ezres androidos telefon is tud 4K 60 fps videót? A 100 ezres androidos telefon is 4-5 évig kapja az új oprendszereket? A 100 ezres androidos telefon is ugyanolyan gyors marad 3 év után is, mint újkorában? Na ugye.

Egyébként meg az adatok biztonsága is felé billenti nálam a mérleget. Az android egyszerűen nincs ennyire biztonságos és stabil, mivel nem egy zárt rendszer. Ezen kár vitázni.

Akkor nézzünk a drágaságra egy példát. Hivatalos árakat fogok írni, nem pedig “Kisspista gsm boltja” kaliberű webáruházak áfacsalt árait:

Samsung Galaxy S20 ultra: 399 990 Ft

iPhone 11 pro max: 439 900 Ft (Media Marktba 20 ezerrel olcsóbb)

Huawei P40 pro 344 900 Ft

Oké valóban így úgy tűnhet túl van árazva az iPhone, de akkor elemezzük kicsit tovább.

Az iPhone sokkal értékállóbb, mint a többi. Valójában a Samsung is drágábban jött ki sokkal, mint a mostani ára, és minden androidos gyártó csúcskészüléke, csak azok az első 2-3 hónapban nagyot zuhannak. Mellesleg a Huawei lehet, hogy sokkal olcsóbbnak tűnik, cserébe hackelgetheted a HMS rendszert, hogy egy gmailes emailt el tudj olvasni rajta, meg egy youtube videót megnézz. Az S20 ultra is 400 ezer hivatalos helyen, csak a Samsungok hosszútávú használatáról lehet olvasni jónéhány véleményt és én is használtam már. Hááát.........

Mellesleg 120 HZ ide, vagy oda egy iPhone a 60 HZ-n is annyira gördülékeny, hogy nincs az az érzésed, hogy kevesebb lenne a felhasználói élmény. Arról meg tényleg ne beszéljünk, hogy A Z flip meg Mate X stb. mobilok 600 ezertől 1 millióig terjednek. Akkor tényleg az iPhone a túlárazott?

2020. jún. 22. 22:13
 13/23 anonim ***** válasza:

Hagyd a android fan boyokat, mi maradunk Apple fanok. :)

Ha, és melyik gyártó aki másnapra,igen másnapra ha a fôvárosban laksz, vidékre csak 2 nap, úgy, hogy nem Magyarországról jön, (de a futár cég az egyik legjobb). kihozza még ki a telefont ilyen gyorsan? Az ár ugyan annyi mint kB az istyleben) hopp elszóltam magam. 😀

2020. jún. 22. 22:26
 14/23 anonim ***** válasza:
40%

Tisztelem az Almásokat, a zöldkukásokat.

Minden tiszteletem mindkét félnek.

De az android akkor is jobb!

2020. jún. 22. 22:29
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Tisztelem a robotosokat, ha berosdásodnátok csak szóljatok, az alma egészséges és finom is, de csak a 🍏.

Ki is volt elôbb az Apple vagy a Google ? Naugye. 😀

Ha így nézzük, akkor a

Pixel és Applet hasonlítgasd.

2020. jún. 22. 22:35
 16/23 Morzsi007 ***** válasza:
Az SE kissé idejét múlt dizájn, meg ha kicsi a mérete, akkor eleve XR.
2020. jún. 23. 09:03
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok

szivesen :)

és ne csodálkozz, itt mindig ez van ha felmerül egy droid vs iPhone kérdés.

Ahogy írtam a droidosok ugrásra készen ülnek a fotelbem és azonnal indítják az offenzivát amit megjelenik egy ilyen kérdés.

a moderátorok meg általában lesz..ják, hiába reportoljuk a kommentjeiket. :(

2020. jún. 23. 09:52
 18/23 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat még egyszer!

Valóban durva az ilyen kérdéseknél megszokott vita, ráadásul itt eleve nem android vs iOS-ről volt szó, hanem két iPhone modellről.

2020. jún. 23. 12:09
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem XR-em van már egy éve, akkor egy 1st gen. SE-ről váltottam, így tudok nyilatkozni a régi és az új designról is.

Szerintem ha már majdnem ugyanakkora a két telefon, inkább legyen kijelző, mint felesleges részek (XR 1-0 SE).

A FaceID szerintem az esetek döntő többségében jobb, mint a TouchID. Mondok is néhány példát: vizes kézzel a TouchID esélytelen. Kesztyűben szintén. (XR 2-0 SE)

Most a járvány miatt a maszk egy mindennapos eszköz, a FaceID csak annyit tud kezdeni vele, hogy egyből bedobja a kódbeírás lehetőségét, míg a TouchID ilyenkor is üzemképes (XR 2-1 SE). Viszont a maszkviselés nem egy alapvető élethelyzet, ellentétben a vizes vagy kesztyűs kézzel. FunFact: Ha alszol, a FaceID-val nem tudják feloldani a telefonodat, mert ahhoz nyitott szem kell. :D

Az új design ellen szól, hogy le kell húzni jobb felső sarkánál a kijelzőt, ha látni szeretnéd, hány százalékon vagy, de egyrészt ez nem egy olyan dolog, ami állandóan kell, másrészt meg nem kell teljesen lehúzni, de azért: XR 2-2 SE.

Az XR mellett szól viszont, hogy így az időt és egyéb ilyen infokat mutató sáv egy haszontalan területen van (a felső noch miatt), így az plusz dolgot nem takar ki. Nekem ez jobban tetszik, és szerintem objektív szempontból is jó, hogy nem foglal plusz helyet, ezért XR 3-2 SE.

Nekem sokkal többet is megérne, mint 30-40 ezer forint, mert véleményem szerint ezerszer jobb az új design, és ennek minden velejárója (kezdve a kijelző/telefon méretének arányával).

2020. jún. 25. 12:15
 20/23 A kérdező kommentje:

Köszi. Valószínű, az XR marad.

Egyébként így, hogy nincs TouchID, így ennek funkcióját mindenütt a FaceID helyettesíti?

Gondolok itt arra, hogy pl. az OTP SmartBankba ujjlenyomattal léptem be, akkor az újnál már FaceID-del azonosít ott is, vagy ott nincs ilyen opció?

2020. jún. 25. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!