Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Érdemes használni Xiaomi...

Érdemes használni Xiaomi Redmi Note 9 Pro telefonnál a 18W-os gyorstöltést, vagy ez csokkenti az akku életét s jobb hagyományusan usbről tölteni pl. laptoprol?

Figyelt kérdés
2020. jún. 21. 00:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
*20-ig
2020. jún. 21. 10:23
 12/14 anonim ***** válasza:
77%

Annyira felesleges csak 80%-ig tölteni, mint írtam, mire tönkremenne az akku úgyis lecseréled a telefont, mert elavul...

Lemeríteni viszont tényleg árt neki.

2020. jún. 21. 11:14
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy időben egyátalán nem figyeltem a töltésre, lemerült, ha volt időm teljesen feltöltöttem, ha nem volt időm, akkor csak ameddig sikerült. Aztán azt vettem észre, hogy piszok gyorsan lemerül, 100%-ról 20-30%-ra merült egy nap alatt, még kikapcsolt állapotban is. Garanciában volt benne akku cserélve, ugyanolyan volt utána is, többször volt szervizben, mindig bekapcsolhatatlan állapotban, teljesen lemerülve kaptam vissza, állítólag semmi baja nem volt. Az előtte lévő telefonom meg fél év kikapcsolt állapot után is bekapcsolható volt, nem merült le ennyire a semmitől. Végül eladtam. A következő telefonommal nem volt merülésből adódó probléma, a jelenlegivel sem, másfél éve használom, viszont itt már figyelek a töltésre. Láttam egy videót, amiben a 40-80%-ot javasolták. Próbáltam, de ez tarthatatlan. Azért még mindig a telefon van értem, nem én a telefonért, ne rohangáljak már néhány óránként a töltőért. A teljes lemerítést és a teljes feltöltést nem szereteik, azon kívül lényegében mindegy, hogyan töltöd. 20-90% között szoktam tartani, persze ha 40%-on van, de több órára kell a telefon, felteszem a töltőre, nem várom meg a 20%-ot. Na meg olykor lemerül 5% alá, meg felszalad 100%-ra is. Az AccuBattery alkalmazást használom, szól, ha elérte a beállított értéket, illetve ezzel mérem a töltőáramot és a töltési időt. Ha van gyorstöltés, érdemes gyorstöltőt használni, idézem magam: "a telefon van értem, nem én a telefonért". Lehet kímélni az akkut, de tulzásokba nem kell esni.
2020. jún. 21. 15:03
 14/14 A kérdező kommentje:
Halottam valami olyasmiről, hogymegtanulja a töltési karakterisztikát s ha hanyagul használuk az elején akkor olyan lesz végig, nem tulti fel rendesen mert azt hiszi már nem tölthető.
2020. jún. 21. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!