Érdemes használni Xiaomi Redmi Note 9 Pro telefonnál a 18W-os gyorstöltést, vagy ez csokkenti az akku életét s jobb hagyományusan usbről tölteni pl. laptoprol?
Figyelt kérdés
2020. jún. 21. 00:19
1/14 anonim válasza:
Ha sietsz, akkor igen.
Egyébként, ha nem kell sietned, akkor csak feleslegesen terheli az akkumulátort.
Nem ettől fog tönkremenni az akku.
2/14 A kérdező kommentje:
Mire gondolsz mi az amitől tönkremehet?
2020. jún. 21. 07:35
3/14 anonim válasza:
Pl az, hogy állandóan 0-ra van merítve majd 100%-ra töltve. (Van ilyen ismerősöm, neki egy évig bírta az akkuja ilyen töltési szokásokkal.)
4/14 A kérdező kommentje:
s mi a legideálisabb töltési szokás? nálam még semmi sincs veszve mert ép szállitás alatt van az uj mobil
2020. jún. 21. 07:56
5/14 anonim válasza:
Az, hogy ne merítsd le teljesen, hanem rakd fel töltőre ilyen 40-50% körül, ha lehet.
6/14 A kérdező kommentje:
és ne töltsem 100-ra? kb. meddig? és tutdsz ajánlani töltési riasztás csinálo appot? mert akkor ha jol értem lényegében ikor beérek munkahelre akkor fel kell rakni kb fél orára s mikor hazaérek szintén. az lenne a legjobb ha olyan ap lenne ami beriaszt pl. 40%-ál h tölteni kell, ikont is megjelenit, x százaléknál meg lekapcsolja a töltést s akkor se tölt ha töltőn van. (főleg h gyakran lenne gépre kapcsolva USB-vel. s max akkor töltene ha dierkt kérem többre töltést hosszabb ut miatt. van ilyen? amugy meg gyakran használnám wifin vagy bloetoothon kersztul kapcsolathoz, esetleg wireless töltésre. utobbi is árt neki s jobb a hagyományos vezetékes?
2020. jún. 21. 08:05
7/14 anonim válasza:
A vezeték nélküli töltést nem tudom, hogy milyen, soha nem használtam. :)
100%-ra nyugodtan feltöltheted, felesleges pl 40-80% között tartani, mire tönkremenne az akku, úgyis lecseréled a telefont, ha meg csak egy bizonyos százalék között tartod, akkor meg csak macerázol vele feleslegesen.
Ilyen töltésfigyelő/szabályozó appot nem ismerek, sajnos.
8/14 A kérdező kommentje:
" között tartani, mire tönkremenne az akku, úgyis lecseréled a telefont" az a helyzet, hogy nem, mások a szokasam. 2011-ben vásárolt Galaxi miniről váltok Xiaomi redmi 9 Pro -ra, következő váltáskor már lehet quantumszámítogépet veszek. Nem vagyok a fogyasztoi társadalom hive. Eredetileg note 8T-t akartam, de a telekom a meglevő csomagomhoz plusz havi 2000 Ft-ért adta volna a 9 Prot meg plusz havi 4600-ért, ennyit sporolni ezen nem tartottam jo ötletnek. De a galaxi mini akkuja már csak telefonálásra volt alkalmas, ha a netet is bekapcsoltam rajta, 10 prc után lemerult. Egy régi power bankkal szerencsétlenkedtem vele, azzal kibirta az 1 ora hazautat netestul, amig átnéztem alaposan pár hét alatt h milyen mobilt érdemes manapság venni. SZoval könyen megeshet hogy ezt a mobilt még 10 év mulva is használni fogom, ezért érdekelne a maximális akkukimélés, főleg, hogy javarészt reggel és este 1-1 orás utazásig lenne használva az akku, (intenziv nethasználat) s csak néha emelkednek az orák jelentősen.
2020. jún. 21. 08:56
9/14 anonim válasza:
Állandó 20-80% között tartani a töltöttséget a legoptimálisabb!
10/14 A kérdező kommentje:
vagyis ha 40 helyett 2 ig merul rendszeresen azzal még nem sokat ront a helyzeten? vagy ha 10 éves akkuhazsnálat a terv akkor vegyem szigoruan a 40-et?ahogy elnézem az akkuidőket az várhato, hogy 2-3 nap alatt megy majd le 40-ig utána feltöltöm 80-ig s ujabb 2-3 nap után kell valameddig töltőre rakni. mivel félig se lesz töltve (40-ről 80 ig) a töltési idő is elég rövid lesz.
2020. jún. 21. 10:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!