Xiaomi Redmi Note 8T vagy Xiaomi Redmi Note 8 Pro? Esetleg Redmi Note 7?
Melyiket válasszam inkább?
Ami miatt vacillálok:
A Redmi Note 8T nem MTK processzorral van szerelve, ami előny, de "csak" 4 GB a RAM.
A Note 8 Pro pedig MTK-val van sajnos, bár 6 GB a RAM, tehát nagyon nagy.
Melyik a fontosabb adat?
Játszani nem fogok rajta, nem is vagyok annyira fiatal.
A 4 GB is elég akkor, nem?
Esetleg a Redmi Note 7? Igaz 4 GB RAM, de cserébe jóval olcsóbb és nem is MTK processzor. Meg amúgy is jókat írnak arról is.
Nekem note 8T van. Teljesen elégedett vagyok vele egy dolgot leszámítva. Az pedig az értesítési led hiánya. Baromira zavaró számomra, hogy nem villog ha hívtak/írtak...
Egyébként a note 8 t 4000-es akksival adják, a pro-t nagyobbal, ez talán előnye a pronak. Viszont külsőleg nekem jobban tetszik note 8t hátulja.
Ha nem játszol, akkor szerintem bármelyik jó lehet. A 7-et nem ismerem
Mindenkinek mások az igényei.
Én személy szerint a 8T-t venném, a három közül csak az ismeri az NFC-t. De sokan azt nem használják, nekik ez irreleváns információ...
A Note 8 Pro-ban is van NFC! Nem annyira sokkal nagyobb a Note 8 Pro akksija, hogy jelentősebb üzemidő legyen, multitaskinghoz pedig már 4 GB ram is bőven elég, ráadásul az MTK procikban én sem bízom! A Note 7 pedig már kissé régi ahhoz, hogy a tudásáért még mindig 50-60 ezer Ft közti összeget fizess, annyit már nem ér meg!
Ha csak ezek jöhetnek szóba, akkor egyértelműen a Note 8T-re szavazok! Nem tudom, hogy mennyire fontos Neked az NFC, de ha tudod nélkülözni, akkor a Note 8 Pro áráért szerintem a Note 9S a legjobb, processzor és akksi szempontjából mindenképp, sőt, 10 ezerrel többért (75 ezer Ft körül) van belőle 6 GB rammal is!
Note 8T tényleg jó.
Ha kevesled a RAM-ot, akkor (bár én sem használok nyugodtan MTK-s telefont) megveheted a Note 8 Pro-t is. Ha (ahogy írtad) nem játszol rajta, nem lesz vele gond.
Az általános sulis gyermekemnek 8Pro van. A pandemia kezdete előtt kapta, amikor elkezdődött azt mondtam hogy ha ezt kibírja, akkor bizonyít. Ugyanis 70%ban ezen intézi az online oktatást, a nap többi részében pedig a társasági életet ezen élik és mmegy a játék plusz videózás.
Üzemideje átlagos, megfelelő, Mediatek proccesszor stabil, gyors, jó teljesítményt produkál. Egyszer nem fagyott, nem volt anomália, nem volt újraindítva az erőltetett használat alatt.
Igen, a 12nanométer miatt az üzemideje átlagos, de nem rossz, még így sem hogy beterhelt állapotban van elég sokat proci és gpu. Teljesen jó, gördülékenyen használható mobil, ebből feltételezem hogy a 8t szintén ilyen lehet.
Nekem Note 8 Pro -m van, abból is az EEA (Európai piacra szánt) változat.
Az NFC megvan benne, működik is, csak nem használom ki. Üzemidő szempontjából nálam (használattól függően) 2-3 napot bír a 12 nanométeres node ellenére (és nem is melegszik úgy, mint az előző 14 nanométeres node -on gyártott Snapdragon procis mobilom). Azzal, hogy MTK chipset van benne csak annyi "gondom" van, hogy sokan leszólják. Viszont a tapasztalatok alapján (bár én is féltem az MTK -ra fujjogók által sujkolt dolgok miatt, illetve én is tapasztaltam pár dolgot régebbi MTK -s mobilokkal) azt mondhatom: ez az MTK chipset már nem az a régi (hulladékfonokba szánt) MTK chipset. ... Szóval nincs panasz, annak ellenére sem, hogy ma is 100+ általam telepített app van a telón + a rendszer saját appjai, amivel már az alkalmazás kezelő szerint 401 app van (jelenleg) összesen...
Akadást nem tapasztaltam, pedig meghajtottam már párszor a telót játékkal, multitasking -al, nagyobb erőforrást igénylő asztali módban megnyitott weboldalakkal, ilyen-olyan appok sokaságával... Egyszerűen nem tudom megakasztani, pedig próbáltam... Még akkor sem akad, amikor már 9% -os töltöttség alatt lekorlátozza a CPU órajelét, függetlenül az energiatakarékos módtól...
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem bevált a mobil.
Végül a Note 7-t rendeltem meg.
Valóban néhány szempontból jobb a Note 8T, viszont a LED számomra fontos és olyan sok funkcióját pedig nem használom a telefonnak, így inkább azt kell nézni ami nekem lényeges.
Köszönöm a válaszokat!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!