Az okostelefonoknak mikor, mennyi idő múlva esik le az áruk? És igaz az, hogy lehet telepíteni rájuk más oprendszert? Melyek azok, amik nem túl drágák és lehet?
Árukeresőn meg lehet nézni a telefonok árának változását grafikonon, nagyon informatív.
"És igaz az, hogy lehet telepíteni rájuk más oprendszert?"
Nem. Ma már szinte csak Android és iOS van. Szerintem te a ROM-ra gondoltál, és igen, azt lehet bármelyik telefonra rakni, megfelelő eszközökkel és tudással. Az egyik leghíresebb külső ROM a LineageOS, amit folyamatosan fejlesztenek.
"Melyek azok, amik nem túl drágák és lehet?"
Ha kötelezően kísérletezni kéne, akkor valami olcsó Xiaomit, esetleg régebbi Samsungot vennék, amikre van LineageOS támogatás.
Vannak alternatívák az androidra, amelyek mindegyike android alapú tulajdon kép, de nem biztos, hogy kompatibilis a telefonoddal például. Illetve sok veszélytforrást rejtenek, ezért nem is engedélyezett sok alkalmazás rajtuk.
Újra telepíteni az androidos telefonokat lehetséges, más androidot rárakni is, mint ami eredetileg volt rajta.
#3 vagyok
Kicsit utánanéztem ennek a chroot dolognak, és ha jól értelmezem, akkor ezzel lehet linuxot (debian) futtatni a telefonon.
Sok értelme nincs, ezzel is csak a fejlesztők szórakoznak inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!