A mai okostelefonoknak miért nem lehet levenni a hátlapját?
Én már csak ilyen telefonokat veszek.
Szerintem jobb is így, ez egyfajta "fejlesztés" mint az Iphone 7-8 hogy nincs jack csatlakozó.
Mint mondtam jobb ez, oldalt beteszi az ember a sim-et, nincs mi letörjön, "komolyabb" megoldás.
Annyi a problem ha baj van az aksival akkor szervizbe kell vinni.
Ez a divat. Az emberek hozzászoknak.
Igazából a mai okostelefonoknak már az életidejük is max 1,5-2 év. Ezen időre jobb esetben amúgyis szól a garancia ha valami baj lenne.
Utána meg(2 év múlva), általában annyira kiöregszik a telefon hardvere és az alkalmazások is több erőforrást várnak el(könnyebb erőforrás igényt emelni, mint optimalizálni), így az ember arra a döntésre jut, hogy vesz egy újat.
Szóval nem éri meg az akksival bajlóni, ha meg mégis kell akkor ott a garancia és fájjon nekik a fejük iránta.
Amúgy a jövőben leginkább ilyen telefonok jönnek.
Pl. a Samsung a belépő kategóriánál is bevezette ezt, a J széria is beépített aksis már.
Követhető, bármikor (kikapcsolt állapotban is) lehallgatható a telefon környezete.
Ezt lehetetlenné tenni az áramforrás (aksi) eltávolításával lehetett.
Na figyelj már.
Amik most vannak mobilok azok ilyen "vedd meg dobd el" telefonok.
És igen az Iphone X is és az Iphone 8 és a Samsung S9 is ilyen.
A xiaomi meg főleg.
Ja és 200.000-től kezdődnek, mert az Iphone X 400.000.
Ez van sajna.
Kreativizáld meg s levehető lesz;)
Aztán a szerviznek is élnie kell valamiből...belőletek s ha nem is pénzetekből gari miatt, de időtökből:D
Nem olyan új keletű dolog ez. A 4 éves telefonomnak sem levehető a hátlapja, pedig mikor vettem, már akkor kifutó modell volt.
Szerintem manapság nem sokaknak van arra igénye, hogy akkut cseréljenek a telefonban. A mai akkuk már elég jók. A 4 éves telefonomban is olyan mint új korában. Viszont jóval hamarabb avulnak el a komplett készülékek.
A többség pár évente új telefont vesz. A régi, telefonálásra még tökéletesen alkalmas készülék pedig mehet a kukába, csak mert egy újabb alkalmazás már nem fut el rajta, vagy ezzel mag azzal már nem kompatibilis, nem frissíthető, stb.
Sajnos ez a trend manapság.
Vedd meg, használd jó esetben 2-3 évig (annyit az akku röhögve kibír), majd dobd el, vegyél másikat, mert van újabb! Ez a gyártóknak, forgalmazóknak nagyon jó üzlet, eszük ágában nincs tenni ez ellen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!