Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Miért vált át a telefonom...

Miért vált át a telefonom gyakran a szomszédos ország mobilhálózatára?

Figyelt kérdés

Egy hátramenti faluban lakom, Románia mellett.

Észrevettem kb 2 hete, hogy a telefonom (Samsung Galaxy A50) gyakran átvált Romániai mobilhálózatra (orange, Vodafone). Amikor kiválasztom manuálisan a hálózatot (Telekom HU), nagyon gyenge a térerő, 4G/3G nincs, csak 2G van egy-két csíkkal), a hívások is akadoznak néha. Eddig semmi probléma nem volt a térerővel.

Mivel van EU Roaming, hazai percdíjakkal telefonálhatok, és netezhetek, de úgy tudom ha túl sokat roamingolok, 4 hónap után többletdíjat számíthat fel a szolgáltató. Mi ilyenkor a teendő?

Előfordulhat az is hogy az egyik romániai mobilszolgáltató ugyanazon a frekvencián működik és interferálja a Magyar Telekom hálózatát?

2020. márc. 20. 22:39
1 2
 11/11 szántóvető ***** válasza:
72%

részben igen,de ettől még oda kell rá figyelni.

"Ha a keret, elfogy, nincs tovább net."-a hello data pl sosem fogy el,tehát ez nem igaz."A Felhasználást követően EU1-es díjzónában 1,16Ft/Mb többletdíjat számolunk"és annyit netezel a továbbiakban amennyit akarsz.

"de úgy tudom ha túl sokat roamingolok, 4 hónap után többletdíjat számíthat fel a szolgáltató."-ennek viszont utána kell nézni mert nagyon nem mindegy.könnyű felhalmozni néhány tízezres számlát.

"gondolom az appok is automatikusan frissülnek ami játék esetében több száz Mb is lehet."-írtam korábban,de gondoltam leírom még egyszer.

mondjuk az érdekes hogy telenor előfizetéssel egy vodás hálózatra áll át magától.

2020. márc. 23. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!