Miért vált át a telefonom gyakran a szomszédos ország mobilhálózatára?
Egy hátramenti faluban lakom, Románia mellett.
Észrevettem kb 2 hete, hogy a telefonom (Samsung Galaxy A50) gyakran átvált Romániai mobilhálózatra (orange, Vodafone). Amikor kiválasztom manuálisan a hálózatot (Telekom HU), nagyon gyenge a térerő, 4G/3G nincs, csak 2G van egy-két csíkkal), a hívások is akadoznak néha. Eddig semmi probléma nem volt a térerővel.
Mivel van EU Roaming, hazai percdíjakkal telefonálhatok, és netezhetek, de úgy tudom ha túl sokat roamingolok, 4 hónap után többletdíjat számíthat fel a szolgáltató. Mi ilyenkor a teendő?
Előfordulhat az is hogy az egyik romániai mobilszolgáltató ugyanazon a frekvencián működik és interferálja a Magyar Telekom hálózatát?
#3.
Az interferenciát abból gondoltam, mivel a [link] oldal szerint amelyik frekvencián működik a Magyar Telekom, ugyanazon működik az orange is. Lehet hogy Romániába közel a határhoz felszereltek egy új mobiltornyot, és ez zavarhatja?
"de úgy tudom ha túl sokat roamingolok, 4 hónap után többletdíjat számíthat fel a szolgáltató"
Nem fog, ne foss.
Nem te vagy az egyetlen határmenti előfizető, a technikai naplózásból világosan látszik mi történik.
Ha mégis parázol, hívd fel az ügyfélszolgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!