Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Megéri még iPhone-t venni?

Megéri még iPhone-t venni?

Figyelt kérdés

Jelenleg egy iPhone SE-m van, váltani akarok, mert már 4 éves, és bár jól működik, a kijelzőméret elég kicsi, és már nem is mindenben az igazi.

Nagyjából 200 ezer Ft-ot szánnék telefonra, úgy gondolom ettől többet teljesen felesleges, mert a csúcskategória is elavult lesz 2-3 év múlva, meg nem is használnám ki teljes egészében a tudását.

Erősen gondolkozok Androidon is.

Ennek oka, hogy 200 ezerből max egy XR-t tudnék venni. Eleve csak ez jöhet szóba újonnan, vagy a nemsokára megjelenő 9-es, de a nagy káva miatt az inkább felejtősebb vonal.

Na most a kérdés a következő. Az XR úgy az egész mobilpiac kínálatát figyelembe vève ér egyáltalán 200 ezret? Tudom, hogy nem érdemes egy iPhone-t Androidos telefonokkal összevetni komolyabban, de itt alapfunkciókról beszélünk, minthogy ennyi pénzért HD+ kijelzője van és egy kamerája, ezek pedig már olyan dolgok, hogy manapság már alap a Full HD és legalább 2 kamera minden más gyártónál még 50 ezerért is, nemhogy 200-ért.

A teljesség igénye nélkül: 200 ezer Ft környékén megkapni a Huawei P30-at, a sima bőven benne van és nagyon jó kamerái vannak, illetve Full HD+ OLED kijelzős. Esetleg akciósan viszonylag megbízhatóbb boltból már P30 Pro is van ennyiért, ez meg abszolút bajnok kamerában, és simán veri benne az XR-t.

Vagy a gyorsasága miatt sokat dicsért One Plus 7 vagy 7t is kb ennyi.

Szóval az iPhone mellett igazából csak a hosszabb idejű frissítés támogatása éd az iOS szól. Ez megér 200 ezret szerintetek?

2020. márc. 2. 20:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
25%

Ha ez a kérdés egyáltalán így felmerült benned, akkor neked valószínűleg nem éri meg. Az ilyen összehasonlítgatás meg teljesen értelmetlen.

Egyébként a válasz egyértelmű, az SE2 lesz most a jó vétel, és még maradna is pénzed.

2020. márc. 2. 21:30
 2/11 A kérdező kommentje:

Alapvetően szeretem az iOS-t, mert hozzászoktam, meg amikor megvettem az SE-t, abban az időben még androidos telefonok közt nem nagyon volt teljesen jól kiforrt rendszerű darab. Azóta viszont mindenütt azt látom, hogy rengetegen váltanak Androidra, mert elegük lett az iPhone-ból, meg hogy már nem nyújtanak újat annyi pénzért. Tényleg ennyire jó lett az android?

Őszintén: szerinted reális 200 ezer egy HD+-os telefonért, amiben egy kamera van?

Vagy teszem azt, hozzátennék még 50-er, megérni a 11-et megvenni szintén HD+ kijelzővel?

Az iPhone még mindig többet tud nyújtani egy Androidos telefonnál? Ha tudnám, hogy hosszútávon az android is stabil, akkor nem is merülne fel bennem ez a kérdés, de így nagyon halványan még a listámon van az iPhone.

A 9-et nem szívesen venném viszont. Én gyanítom, hogy hivatalos forgalmazóknál és normálisabb viszonteladóknàl nem 150 ezer Ft lesz, ahogy saccolják, hanem 180 környéke akár. Már amúgy 150 ezret is sokallok egy több éves designnel megjelenő, manapság már gáznak mondható kávàval rendelkező 4,7 colos telefonért. A13 chip ide vagy oda.

Egyedül az XR vagy nagyon szájhuzogatva a 11 játszana, de 200 fölé nem szívesen mennék, csak ha abszolút nincs a másik oldalon alternatíva, amelyik biztos jó 2-3 èvig.

2020. márc. 2. 22:03
 3/11 anonim ***** válasza:
90%

Eggyáltalán nem.

Amire használni szeretnéd abban meg talalsz 100× jobbat az Xr nél androidos gyártók között is. Bár Huawei helyett én inkább javasolnék egy Samsung Galaxy S10 et kijelzőbben sokkalta jobb. Kamerában meg izlések és pofonok, nekem a Huawei képei nem tetszenek annyira, szépnek nagyon szép de egy Samsung jobban vissza adja a valóságot. Meg nekem a Samsung One UI rendszere sokkal szebb és letisztultabb.

2020. márc. 2. 22:20
 4/11 anonim ***** válasza:
66%

#1 vagyok. Egy 6s-em van, elmúlt 5 éves. Még mindig tökéletesen működik. Mindig és minden körülmények között működik, stabil, biztonságos. Még mindig támogatott, frissítik. Nagyjából ennyi, ami egy telefonban érdekel. Ha kijön a 9, lehet hogy idén lecserélem a 6s-t, kiszolgált, hatodik évesen nyugdíjba mehet. A 9 megint jó lesz legalább 5 évig. A kijelzők felbontása régen elérte azt a szintet, aminek az emberi szem számára még jelentősége van. Ami onnantól felfelé van felbontásban, az varázslat a papíron, de szemmel már nem nagyon látsz belőle semmit. Káva? Most komolyan, kit érdekel? Kamera. Ez a 6s a maga háború előtti technikájával is tökéletes képeket készít. Az 9 csak jobb lehet, de ha csak ugyanezt tudja, nekem már úgy is megfelel.

Ellenben: semmilyen kínai sz@rt nem vagyok hajlandó a kezembe sem venni, ha pedig egy normális androidos telefont (mondjuk a Samu jobb sorozatait) veszünk alapul az összehasonlításhoz, akkor azt fogjuk látni, hogy nem vagy alig olcsóbb az almásnál.

2020. márc. 2. 23:50
 5/11 A kérdező kommentje:

Már bocsi, de engem meg nagyon zavar a káva egy 150 ezres telefonnál, amikor már szinte egy gyártónak sem jut eszébe ilyet gyártani. Felesleges kihasználatlan területek maradnak az előlapon.

Hát azért egyáltalán nincs egy árban egy iPhone a normális androidos telefonokkal, legyünk őszinték. A 2018-as XR alapmodellje 64 gb-val kerül olyan 220 ezer Ft-ba jelenleg egy normális forgalmazónál, míg a tavalyi Samsung Galaxy S10 is ennyi, talán valahol kicsivel olcsóbb, és egy évvel újabb telefon, sokkal jobb kijelzővel és kamerával, több funkcióval. Egyedül a szoftvertámogatottságban van elmaradva, de már én se vagyok benne biztos, hogy megér-e ekkora pluszt az a tény, hogy valami 4-5 évig kap frissítéseket (az XR már pl két éves így az nem is fog már addig).

2020. márc. 3. 06:59
 6/11 A kérdező kommentje:
Ha 160 ezer Ft lenne az XR, akkor fel sem tettem volna a kérdést, megvettem volna azt szó nélkül, mert szerintem annyit ér egyébként, így viszont felmerült bennem a válás. Köszi az eddigi válaszokat egyébként!
2020. márc. 3. 07:02
 7/11 anonim ***** válasza:
84%

Ahol én vettem a telefonomat, ott 190 ezer az XR, és 196 ezer az XS. Na most az XS az FullHD, dupla kamera, 4GB RAM, és kijön 200-ból. Szerintem ez lehet a jó döntés! Egyébként igen, nekem megért 215 ezret az XR, egyszerűen tökéletes. Két kamera? Minek? A legjobb fényképezőgépeknek is egy van. Viszont így is tud felvenni 4K/60FPS videót, ami más gyártóknál még újdonság, vagy nem elérhető.

UI: nekem az ApplePay+Siri önmagukban megérne 200 ezret :) a többi gyári alkalmazásról nem beszélve (Mérés, Wallet, Otthon, Egészség).

2020. márc. 3. 07:34
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 éve váltottam Samsungról Apple-re.

Nem kaptam meg azt a minőséget, mint az S7-es szériáig, így váltottam iPhone 8Plus-ra. Azóta is hibamentesen üzemel, minden hiba nélkül, pedig igénybe van véve. Napi 6-7 órát használom, és így is egy napot kibír töltés és akadás mentesen. Ezt nem tudta ennyi idő után a Samsung. Mondom ezeket úgy, hogy előtte CSAK Samsung telefonjaim voltak.

Az meg, hogy az ár alapján döntesz telefont az a legnagyobb butaság. Mérlegelni kell, hogy a plusz tulajdonságok neked megérnek-e annyit.

Ha ennyire sokallod a 10 ezreket egy újabb készülékre, akkor neked még teljesen megfelel az SE.

A 8Plus mellett pedig egy SE-t használok céges telefonnak, ami pont a mérete miatt ideális nekem.

2020. márc. 3. 11:18
 9/11 A kérdező kommentje:
#7 hol vetted a telefonodat, ahol ilyen olcsók?
2020. márc. 3. 19:26
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

#7 vagyok.

Itt: [link]

:)

2020. márc. 3. 22:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!