Elkezdett sípolni a külső akkumulátor, és telefon, ha próbálom tölteni. (Vékony, halk, de magas hangú sípolás) Vajon mitől lehet?
Kondenzátor kinyíródhatott benne. A telefonok belső töltésszabályzója 1 A felett kapcsolóüzemű, viszont ezen belül is lehetnek konstrukciós különbségek, ami az eltérő viselkedést okozhatja.
Mindent összevetve, én nem merném már a telefont kockára tenni ilyennel, pedig ahogy mondani szoktam, nem vagyok egy félős figura, simán kezet fogok még a fázissal is (ha szigetelt a talpam).
Arra írtam, hogy a telefonban lévő töltésszabályzók nem egyforma megoldásúak, sőt lehet lineáris, disszipatív szabályzó 1 A áramig, vagy talán még kevéssé felette is. De 1 A felett már túl nagy lenne a hőveszteség.
Hiába nem sípol a telefon, de attól még hatnak rá azok a kártékony impulzusok, amit egy kondenzátor elhasználódása okozhat a tápforrásban.
Akár dugasztáp, akár power bank.
Egy ismerősnek teljesen csendben végezte ki a telefonját egy dugasztáp, egy apró kondenzátor hibája miatt. Ez kiderült később a hiba feltárása során.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!