Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Elkezdett sípolni a külső...

Elkezdett sípolni a külső akkumulátor, és telefon, ha próbálom tölteni. (Vékony, halk, de magas hangú sípolás) Vajon mitől lehet?

Figyelt kérdés
A nemrég vásárolt S10-eshez használtam a külső aksit (ami már megvan pár éve, és jól üzemelt) 1-2 hónapig teljesen jól is működött, azonban az elmúlt hetekben elkezdett sípolni, ha szeretném tölteni vele a telefonom, ami rosszabb, hogy a telefon is sípol, ha külső aksival töltöm. Hálózati adapterrel történő töltés során semmi gond. Valamint páran kipróbálták, és az ő telefonjukkal jól működik. Vajon mitől lehet?

#külsőaksi
2020. márc. 2. 18:37
 1/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
70%

Kondenzátor kinyíródhatott benne. A telefonok belső töltésszabályzója 1 A felett kapcsolóüzemű, viszont ezen belül is lehetnek konstrukciós különbségek, ami az eltérő viselkedést okozhatja.

Mindent összevetve, én nem merném már a telefont kockára tenni ilyennel, pedig ahogy mondani szoktam, nem vagyok egy félős figura, simán kezet fogok még a fázissal is (ha szigetelt a talpam).

2020. márc. 2. 18:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Akkor miért van, hogy ismerősömnél rendben van?
2020. márc. 3. 11:05
 3/3 Szervizmérnök úr ***** válasza:
86%

Arra írtam, hogy a telefonban lévő töltésszabályzók nem egyforma megoldásúak, sőt lehet lineáris, disszipatív szabályzó 1 A áramig, vagy talán még kevéssé felette is. De 1 A felett már túl nagy lenne a hőveszteség.

Hiába nem sípol a telefon, de attól még hatnak rá azok a kártékony impulzusok, amit egy kondenzátor elhasználódása okozhat a tápforrásban.

Akár dugasztáp, akár power bank.

Egy ismerősnek teljesen csendben végezte ki a telefonját egy dugasztáp, egy apró kondenzátor hibája miatt. Ez kiderült később a hiba feltárása során.

2020. márc. 3. 11:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!