Rossz a laptop akkumulátorom vagy ez természetes?
Problémám egy asus tuf fx504gd notebook-al lenne, amelyből (sejtésem szerinte az akkumulátor) enyhén sípoló és néha kerregő hangok bántják a fülemet..
Általában mikor elkezdi a hangokat kiadni kihúzom a tápellátást, utána enyhül. Hagyom hogy merüljön a laptop olyan 60% utána visszakapja a tápot. Ilyenkor csak nagyon ritkán szokott előjönni. Viszont ha eléri a 100% ismételtem akkor újrakezdi. (miközben kihúzom a tápot akkor az energiasémát is át szoktam állítani "Kiegyensúlyozottra" és ha be van dugva akkor pedig "Driver booster power plan"-re szoktam kapcsolni(ezek is szebbé teszik a hangot, de nem némul el))
A kérdés továbbá az is lenne, hogy ez már probléma és baj is lehet belőle, vagy ez megszokott a notebook-oknál?
Illetve, hogy ez belefér-e a garanciába mit elromlott akkumulátor?
Persze még 1x mondom nem biztos, hogy az aksi rosszalkodik, várom a ötleteket és válaszokat :)
(szétszedni nem szeretném, mert akkor elvileg ugrik a garancia, ugyebár?
nem az akksi lesz hanem a tápban a kondi szokott sípolni
nekem Asus zenbookhoz van egy univerzális tápom ami szintén sípol egy idő után, ha terhelés alatt van
1x válaszírónak: DVD-olvasó nincsen benne, viszont van egy st1000lx015-1u7172 merevlemez, illetve egy kingston sa1000m8240g ssd is.
2x válaszíró: és ez ellen lehet valamit tenni vagy tűrni kell?
Egy akkumulátor nem sípol és nem kerreg. Ez annyira abszurd mintha azt mondanád, hogy a vizibicikli repül.
Elképzelhető, hogy merevlemez, vagy még egy tipp: ventillátor. Mondjuk ott sem tudom mi sípolna.
Vidd szervízbe. A garanciálisan mindegyiket javítják ha tudod demonstrálni a problémát.
ilyen halkabb kerregő hangot az SSD-m ad ki, kollégáim szerint normális ez a fajta hang, de én sem szeretem :D
a sípolás ellen nem tudsz mit tenni, nem gond nyugi, csak zavaró
Jól van, köszi a tippeket!
Akkor várom hogy bedobja a törölközőt és egy kézzelfogható problémával visszaküldöm és reménykedem hogy észreveszik ezt is, illetve figyelemebe veszik majd hogy igen ez is egy "probléma".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!