Mitől lehet az, hogy nem úgy tölt a telefonom mint eddig? Másik töltővel töltöttem, azóta nem ugyanaz a sajátommal?
Rosszul érintkezik.
Próbáld meg kitisztítani a csatlakozóját, ha nem segít, akkor szervíz.
Viszont a telefon tudja kezelni a más fajta töltőket, és csak annyi áramot vesz fel amennyi neki szükséges.
Azért furcsa ez az egész, mert mindkettő Samsung telefon. Az enyém A20E, az övé A50. A töltő is ugyanaz a Type-C töltő neki is, mint nekem, és mégis ez a helyzet.
# 5
Normális esetben ez nem így van, ugyanis bolondbiztosan ez úgy van kitalálva, hogy ember ami USB-t össze tud dugni, azt nyugodtan megteheti károkozás nélkül.
Legfeljebb lassabb lesz a töltés, vagy nem működik valami, de kár nem keletkezhet.
"Mint írtam, minden teló töltője más mennyiségű energiát termel."
Szakmai szemmel nézve vicces mondat, illetve nagyon laikus szerzőre utal. A dugasztáp nem töltő (töltésszabályzó a telefonban van), de főleg nem energiatermelő.
A villamos energiát legfeljebb transzformálja, konvertálja. Alapesetben csak 5 V-ot tud leadni, ami minden USB-eszközhöz tökéletes, hiszen 5 V a szabvány.
5 V feletti feszültséget pedig csak akkor adhat, ha a telefon kéri.
Az áram dolgát sokan bután fogják fel, kénytelen vagyok ezt írni, mert annyira unalmas már, hogy folyton emiatt kell magyarázkodni.
Csak azért, mert nem tanultátok meg az általános iskolában, hogy minden fogyasztó annyi áramot vesz fel, amennyi "neki kell".
A 230 V-os konnektorban is van sok áramlehetőség (terhelhetőség), de abból egyik fogyasztó többet vesz fel, másik kevesebbet, igény szerint.
Végezetül, hogy miért nem írok megoldást, noha elektronikai szervizzel foglalkozom?
Mert ez így távolról nekem is még új, a C-s rendszert legfeljebb elméletben ismerem.
Annyi sejthető, hogy nem kellett volna károsodnia, noha problémák előfordultak már korábban is:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!