Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » Mitől lehet az, hogy nem úgy...

Mitől lehet az, hogy nem úgy tölt a telefonom mint eddig? Másik töltővel töltöttem, azóta nem ugyanaz a sajátommal?

Figyelt kérdés
A lényeg az hogy feltettem párom töltőjére a telefonom, ami azt írta ki, hogy nem jó a csatlakoztatás, húzzam ki, dugjam be újra... hiába, forgattam minden irányba (Type-C)... Azóta a saját töltőmmel (eredeti illetve utólag vásárolt töltők) nem tölti úgy a telefonom, mint kellene. Ezt a szöveget ugyan nem írja már ki, de érezhetően lassabban tölt fel. Eddig 2%-ról 100%-ra maximum másfél óra kellett, most kell neki 4-5 óra is.... Mi a fene történt? Töltöttem már más töltővel is a telóm, ami ezt írta ki, utána nem volt gond vele... Most igen :(
2020. jan. 11. 22:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Mit is mondtál, milyen telefonod van?
2020. jan. 11. 22:59
 2/7 anonim ***** válasza:

Rosszul érintkezik.

Próbáld meg kitisztítani a csatlakozóját, ha nem segít, akkor szervíz.

2020. jan. 12. 03:04
 3/7 A kérdező kommentje:
Samsung Galaxy A20E. A csatlakozó tisztítva van, mondom, azóta csinálja ezt, mióta azt a bizonyos töltőt rádugtam....
2020. jan. 12. 03:45
 4/7 Kitty Robo Youtube válasza:
Minél öregebb a teló, annál lassabban tölt fel, és gyorsabban merül le. De azt aláírom hogy némelyik telefon több energiát dolgoz fel és ad át a telefonnak.
2020. jan. 16. 19:52
 5/7 Kitty Robo Youtube válasza:
0%
Nem egészséges egy telefont más töltőbe dugni. Mint írtam, minden teló töltője más mennyiségű energiát termel.
2020. jan. 16. 19:55
 6/7 A kérdező kommentje:

Viszont a telefon tudja kezelni a más fajta töltőket, és csak annyi áramot vesz fel amennyi neki szükséges.

Azért furcsa ez az egész, mert mindkettő Samsung telefon. Az enyém A20E, az övé A50. A töltő is ugyanaz a Type-C töltő neki is, mint nekem, és mégis ez a helyzet.

2020. jan. 18. 07:28
 7/7 anonim ***** válasza:

# 5

Normális esetben ez nem így van, ugyanis bolondbiztosan ez úgy van kitalálva, hogy ember ami USB-t össze tud dugni, azt nyugodtan megteheti károkozás nélkül.

Legfeljebb lassabb lesz a töltés, vagy nem működik valami, de kár nem keletkezhet.

"Mint írtam, minden teló töltője más mennyiségű energiát termel."

Szakmai szemmel nézve vicces mondat, illetve nagyon laikus szerzőre utal. A dugasztáp nem töltő (töltésszabályzó a telefonban van), de főleg nem energiatermelő.

A villamos energiát legfeljebb transzformálja, konvertálja. Alapesetben csak 5 V-ot tud leadni, ami minden USB-eszközhöz tökéletes, hiszen 5 V a szabvány.

5 V feletti feszültséget pedig csak akkor adhat, ha a telefon kéri.

Az áram dolgát sokan bután fogják fel, kénytelen vagyok ezt írni, mert annyira unalmas már, hogy folyton emiatt kell magyarázkodni.

Csak azért, mert nem tanultátok meg az általános iskolában, hogy minden fogyasztó annyi áramot vesz fel, amennyi "neki kell".

A 230 V-os konnektorban is van sok áramlehetőség (terhelhetőség), de abból egyik fogyasztó többet vesz fel, másik kevesebbet, igény szerint.

Végezetül, hogy miért nem írok megoldást, noha elektronikai szervizzel foglalkozom?

Mert ez így távolról nekem is még új, a C-s rendszert legfeljebb elméletben ismerem.

Annyi sejthető, hogy nem kellett volna károsodnia, noha problémák előfordultak már korábban is:

[link]

2020. jan. 18. 13:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!