Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Mobiltelefonok » A 10000 mAh powerbank rendben...

A 10000 mAh powerbank rendben van egy 3500 mAh-s akkumulátorhoz?

Figyelt kérdés

Gondolkodom azon, hogy beszerzek egy powerbanket, sose lehet tudni, mikor jön jól.

Érdemes volna egy ekkora teljesítményűt beszerezni?

#Samsung #3500 mAh #10000 mAh
2019. okt. 24. 12:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
56%

Teljes a zavar, úgy látom.

mAh nem teljesítmény, hanem töltésmennyiség, illetve tárolási kapacitásként is értelmezhető, melyben az elektromos töltéseket tárolod.

W a teljesítmény, de ezzel most tényleg valami újdonságot mondtam? 100 W-os izzó, ilyesmi nem rémlik?

Olyan apróságokról nem beszélve, hogy beugrasz a marketinges hülyeségnek, ami a 10 Ah-t kötelezően 10 000 mAh-ként tünteti fel, ámbár ugyanaz, és hosszabb leírni, de hatalmasabbnak tűnik a szám.

Ezt nevezik parasztvakításnak.

De tegyük fel, hogy nem hazudnak (egyébként igen), van egy 10 literes tárolód, abból hány darab 3,5 literes tárolót tudsz megtölteni?

Lesz ebből bármi hátrányod, hogy nagyobb mennyiséget tudsz spájzolni?

Nem adom a szádba a választ, hogy gondolkozhass is...

2019. okt. 24. 12:28
 2/18 anonim ***** válasza:
0%
Online vásárold, akkor 14 napon belül visszaküldheted ha ráeszmélsz hogy sz@rt sem ér a cucc.
2019. okt. 24. 12:41
 3/18 anonim ***** válasza:
79%
Igen, rendben van, de nem sokkal többe kerül egy 20000 mah is. Nekem van mind2, ennél kisebbeket nem érdemes venni.
2019. okt. 24. 13:08
 4/18 anonim ***** válasza:
75%
Pár ciklus és jó lesz az a 10000 7000nek is...
2019. okt. 24. 13:11
 5/18 anonim ***** válasza:
79%

"Pár ciklus és jó lesz az a 10000 7000nek is..."

A valóságban a 10 Ah-sból az 5 voltos kimeneten 7 Ah jön ki eleve. A 10 Ah a belső, 3,8 voltos akku kapacitása.

2019. okt. 24. 13:26
 6/18 anonim ***** válasza:
0%

# 5

Most mondjam, hogy már vártam, "ki süti" el ezt?

Pedig nehogy azt hidd, hogy értelmes érv.

Először felkonvertálódik nagyobb feszültségre, ahol kisebb áramon közlekedik az energia, de arról már elfeledkeztek, hogy utána a telefon töltésszabályzója feszültséget visszakonvertálja az akku szintjére.

Mindkettő persze változó érték, de épp azért találták ki a névleges középértéket, hogy azzal lehet / kell kalkulálni.

Tehát végeredményben mondjuk 3,8 V-os névleges szintről konvertálsz 3,8 V-os szintre, akkor mi változott?

Én tudom, hogy mi változott, de ti nem találjátok ki, fogadjunk!

Meg a sok buta, aki csak mínuszolni képes a feni válaszom is, de esze már nincs.

Engem nem érdekel, csak a fizikát mínuszoljátok, szerencsétlen hülyék...

2019. okt. 24. 14:03
 7/18 anonim ***** válasza:
28%
Vagyis a fenti válaszom (#1).
2019. okt. 24. 14:06
 8/18 anonim ***** válasza:
87%

"Tehát végeredményben mondjuk 3,8 V-os névleges szintről konvertálsz 3,8 V-os szintre, akkor mi változott?"

Konverziós hatásfok például.

A powerbank step-up moduljának is van hatásfoka és a telefon töltésvezérlőjének is. Ezek 'összeadódnak', mint veszteség (persze van hő is...). Ezen kívül számításba kell venni azt is, hogy a 10Ah -s kapacitás 1A -es terhelésre értendő. Nagyobb terhelés esetén értelemszerűen kisebb kapacitás vehető ki az akkumulátorból.

Általánosságban elmondható, hogy a névleges 3,8V -ról névleges 3,8V -ra konverziónál van 20-30% veszteség a két oldalon összesen. Persze itt a töltöttségtől függően változik a feszültség, így a terhelés is így változni, vagyis nem lehet konstans értéket mondani a hatásfokra.

Vagy hogy is kell ezt megfogalmazni... De remélem, érthető voltam laikusként is...

2019. okt. 24. 15:59
 9/18 anonim ***** válasza:

Konverziós hatásfok van természetesen, illetve az akku soros belső ellenállásán is elfűt valamennyi energiát, hiszen azért melegszik az akku is.

Ez megnyilvánul egy másik körülményben is, ami kicsit borítja a mérleget: terhelésnél a soros belső ellenálláson eső feszültség levonódik, töltés közben viszont hozzáadódik, azaz felfelé emeli a kapocsfeszültséget.

Mindennek tetejébe az egyszerűbb telefonok, ami legfeljebb 1 A árammal tölt, nem DC-konverterrel csökkentik a feszültséget, hanem soros disszipatív (lineáris) szabályzóval, ami egyszerűen elfűti a különbözetet. Tehát ilyenkor 1 A megy be 5 V-on, de 1 A mérhető akkunál is, már amíg fel nem töltődik.

Konverziós (kapcsolóüzemű) szabályzónál viszont a kisebb feszültséghez nagyobb áram tartozik, mert az meg a transzformációs elvet követi.

1 A feletti gyorstöltés disszipatív szabályzóval már problémás, túl sokat kellene fűteni, ezért ilyenkor DC-konvertert szokás alkalmazni.

2019. okt. 24. 16:38
 10/18 anonim ***** válasza:

#6, attól még tényt közölt a kolléga.

Egy minőségi 10Ah-s vésztöltő max 7Ah-t performál normál 5V-os(1A) töltéssel.

2019. okt. 24. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!