Jófogáson hirdetek egy iPhone 7-est, és random rámírt egy nő, hogy küldjem el neki, előre utal. Mennyire lehet átverés?
"Elvileg előre elküldi nekem holnap a telefon árát+ a postaköltséget."
Nem fogja utalni, a tipikus történetnek itt a vége. Tájékozatlan balekokat behúznak hamis utalási bizonylatok megmutatásával, és a balek erre belelkesülve elküldi a cuccot (mert a balek nem tudja, hogy a valódi utalás hamar megérkezik és meg is nézheti a számláján, és elhiszi a csalónak) Kb. ez szerepel az ismert esetleírásokban.
"Mennyire lehet átverés?"
100%-ban átverés.
"Elvileg előre elküldi nekem holnap a telefon árát+ a postaköltséget."
Akkor nincs más teendőd, csak megvárnod hogy a pénz már a számlaegyenleged összegét gyarapítja. Ennek a hivatalos módja az, hogy online lehérdezed a bankod webwes felületén.
Minden egyéb más eset oda vezet, hogy a következő kérdés arról fog szólni, hogy szerezhetnéd vissza a pénzed, vagy telefonod.
A posta oldalán egy találomra kiválasztott országba nekem sima küldeményként 14 ezer, nemzetközi elsőbbségivel 29 ezerre jött ki. És nem is könyvelt küldemény, azaz ha eltűnik valahol útközben, akkor nagyon sajnálják. Ennyit az olcsóságról, ez alapból $100.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!