Hogyan írhatom át a telefont más nevére?
Meghirdeted pl. vaterán, így az eladás "hivatalos" lesz.
Ha a telefon nem akciós előfizetés része, amiből van hűségidő és még nincs kifizetve a teljes vételár, úgy már problémásabb, hiszen akkor a készülék még a bolt tulajdona.
Szóval ha tied a készülék, akkor simán eladhatod bármilyen hirdetési oldalon keresztül (vagy papír nélkül is bárkinek). A készülék nincs a neveden, ahogy egy mosógép sincs. A lényeg, hogy már a tied legyen és ne a bolté!
Garancia érvényesítéshez elég a jótállási és egy blokk. A jótállásit át kell adnod, a blokkot/számlát elég csak megmutatnod. (Össze szokták tűzni az eladó boltok, hogy ne vesszen el, de neked nem szükséges.)
A szerviz nem tulajdonos neve alapján (vagy számla alapján) dolgozik, hanem beviszed a készüléket és a papírt, hogy garanciális, nekik ennyi elég. IMEI-t és típust jegyeznek fel. A név csak azért kell, hogy tudjanak értesíteni.
Más meg senki sehol nem fogja kérni, hogy ki a tulajdonos.
Én pl. Kínából vettem a telefonom. Számla nélkül átjött a vámon, tehát a nevem sehol nincs bejegyezve, mint tulajdonos, mégis legálisan használom a telefont, mert az enyém és az életben senki nem kérhet rajtam számon semmilyen számlát (max a vámosok kérhették volna).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!